Kristiansand: Det er konklusjonen til skoledirektør Marie Føreland. Mandag morgen offentliggjorde hun sin innstilling til ny skolestruktur i Kristiansand.

Ytre Vågsbygd

Anbefalingene fra utvalget støttes. Det innstilles på å legge ned Voie skole fra 2012. Det startes snarest mulig planlegging for utvidelse av Torkelsmyra skole med ferdigstillelse til skolestart 2012. Første byggetrinn er på 1000 m2. Det gir en kapasitet på 390 elever.

Videre utvidelse vurderes årlig ved rullering av handlingsprogrammet. Effekten opp mot innsparingskravet i handlingsprogrammet er beregnet til 1,3 mill kr i 2012 og tre mill kr påfølgende år.

Justvik/Ålefjær

Utvalgets forslag om å legge ned Erkleiv skole i 2011 støttes. Det anbefales at kommunen i samarbeid med lokalmiljøet avklarer en hensiktsmessig bruk av skolebygningen etter nedleggelsen.

Det er behov for å utvide barnetrinnskapasiteten relativt raskt i området. Havlimyra skole er planlagt for å kunne utvides med barnetrinn. Utvalgets anbefaling om å utvide Havlimyra støttes.

Ut fra driftsmessige og skolefaglige hensyn burde eksisterende barneskoler blitt utvidet, men økonomi, nærhet for barnetrinnselevene på Justneshalvøya og usikkerhet om Justviks reelle

utvidelsesmuligheter er avgjørende for anbefalingen

Midtre Vågsbygd

De nye prognosene gjør at det på nåværende tidspunkt ikke anses å være et godt nok grunnlag for å endre struktur/legge ned skoler i området.

Faren ved å gjøre et grep nå vil være at det langsiktige behovet for skolekapasitet ikke lar seg løse. Det vil da neppe være andre tomtealternativ i området. Det betyr at Åsane skole midlertidig overlever.

Skoledirektøren anbefaler derfor at det ikke foretas endringer nå, men at området vurderes på nytt om tre år.

Det vil da være et bedre grunnlag for å se om området utvikler seg i en mer ”bymessig” retning, og nærmere opprinnelig prognosealternativ, eller om prognosen som er valgt å legge til grunn nå er den riktigste.

Dersom Åsane legges ned, vil det medføre at Vågsbygd på lang sikt må utvides til å dekke nærmere 760 elevplasser i tillegg til de 170 på Karuss. Det vil ikke være gjennomførbart, verken arealmessig eller pedagogisk.

Torridal

Det anbefales at barnetrinnet på Torridal/Mosby samles på en skole. Forutsatt at sammenslåing vedtas, lages egen utredning med hensyn til lokalisering.

Relevante forhold i vurderingen er blant annet økonomi, hensyn til nærmiljø/levekår, tomteforhold og regulering, geografiske avstander og skolevei.

Anbefalingen innebærer at delområdene Mosby og Strai slås sammen til ett opptaksområde. Det legges til grunn at strukturen, som forutsetter en vesentlig utbygging, kan iverksettes ca 2015. ## Slettheia

Dagens struktur videreføres. Det betyr at Øvre Slettheia ikke legges ned.