KRISTIANSAND: — Vi har dessverre sett flere eksempler på at aktører prøver å svindle folk ved å bruke vårt navn, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thomassen i Ikea Norge.

I helga ble det spredt en e-post der det heter at man har havnet i «Ikea-finalen» der premien er et gavekort på 4000 kroner. Og for å havne i denne finalen trenger man tilsynelatende ikke gjøre noe.

Ved å klikke på linken som følger skal man så svare på uhyre lett spørsmål, og så oppgi mobilnummeret sitt. Vips så har man godkjent å bli trukket 180 kroner i måneden til du selv får det stanset. Skulle du vinne, må du oppgi kontonummeret ditt. – Det skal man jo ikke gjøre. Vi har hatt andre eksempler på at folk er bedt om å oppgi personnummeret sitt, forteller Thomassen.

Da Fædrelandsvennen ringte i går kveld, hadde han ikke hørt om denne svindelen. – Men det er aktører som via Facebook og Finn.no har spredt konkurranser i vårt navn som åpenbart har som formål å svindle til seg penger, sier han som ikke vet om det er folk som har gått på limepinnen.

I likehet med de forrige svindelforsøkene vil Ikeas jurister også se på denne «konkurransen». – Selv om det er svært vanskelig å finne aktørene bak dette, blir sakene likevel politianmeldte av oss, sier Thomassen.