Kristiansand: Tre politivitner sier at baggen ble puttet inn i steinhula igjen med «bøffestoffet» etter at politiet hadde tømt baggen for amfetamin. De to turgåerne som kom over baggen, sier at den stod på en stein godt synlig fra turstien og kunne ses av alle som passerte. Det var derfor 37-åringen nærmest «grep inn» og tok med seg baggen.

For 37-åringen fra Kristiansand er baggens plassering av vital betydning fordi han nektet for tiltalen om oppbevaring eller medvirkning til oppbevaring av amfetaminpartiet til seks millioner kroner i gateverdi.

37-åringens kamerat, en 35 år gammel mann fra Kristiansand, fikk mange kritiske spørsmål i retten i går. Han ble sittende i varetekt i fire-fem måneder som siktet før saken mot ham ble henlagt. Flere ganger ble han minnet om straffeansvaret ved å forklare seg falskt. Da 35-åringen sa at han så baggen stå godt synlig på steinen, bemerket tingrettsdommer Oftedahl uoverenstemmelsen i forklaringene fra politifolkene og de to turgjengerne.

— Det må i hvert fall mer enn et ekorn til for å få flyttet baggen ut av det stedet politifolkene sier den ble satt, konstaterte dommeren.

Da teorien om en grevling bodde i området og at den kan ha flyttet baggen, bemerket den ene av forsvarerne at turområdet i Vågsbygd ikke var en del av dyreparken.

— Ja, grevlingen kan være en løsning, konkluderte tingrettsdommeren med et smil.