LYNGDAL: — Jo da, vi serverer vin nå også, men vår egenproduserte får du først i glassene neste vår, smiler gründer Knut Helge Thompsen på Kvelland Vingård.

I går serverte han like fullt testvinen, gyldne røde smaksdråper fra egen vingård til innbudte gjester. Et flunkende nytt besøkssenter med kafè, utsalg, møte- og selskapslokale skal allerede nå settes i drift. Med plass til 50 gjester satser Thompsen på mindre selskaper, julebord og andre selskaper. Lokalet er på rundt 60 kvadratmeter, men hvor mye Thimpsen yhar investert i besøkssenteret ønsker han ikke å ut med.

— Jeg er imponert og stolt over hva du har fått til, og det blir spennende å følge med videre, hilste ordfører Ingunn Foss mens det ble servert elgboller, lammerull og andre delikatesser tryllet frem av lokale råvarer.

Vinprodusenten på Kvelland har 1300 vinstokker, men skal snart opp i 4000. Når alle plantene er på plass vil det trolig gi en årlig flaskeproduksjon på 5000. — De første plantene er tre år neste sesong, og da håper jeg å kunne tilby de første flaskene av egen produksjon, sier Knut Helge Thompsen.

ÅPNET: Knut Helge Thompsen på Kvelland Vingård åpnet i går sitt nye besøkssenter. Neste vår kan han tilby gjestene vin fra egen vingård. FOTO: ROAR GREIPSLAND