Oslo: Kristiansand har gått helt til topps i kåringen av hvilken kommune som har det frodigste kulturlivet. Prisen ble overlevert Bjarne Ugland (Ap) av kommunal— og regionalminister Åslaug Haga (Sp) i Stortinget fredag ettermiddag. Kristiansand har da først konkurrert med 18 andre fylkesfinalister og til slutt sammen med tre andre i finalen.

— Dette er fantastisk gøy, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF). Han mener det er den store bredden i kulturlivet i byen, og ikke Quartfestivalen spesielt som har bidratt til utmerkelsen.

Prisen deles ut annet hvert år og har blitt delt ut sju ganger før. I begrunnelsen for at valget falt på Kristiansand heter det at: " Befolkningen tilbys en rekke flotte anlegg for alle typer kultur og det gis god mulighet for utvikling av talenter på de forskjelligste områder. I norsk målestokk er kommunen dessuten en kulturell storby som utnytter alle mulighetene som ligger i å ha store utdanningsinstitusjoner i sin midte og å være flerkulturell. Kommunen har et imponerende tilbud i sitt bibliotek, spennende internasjonale prosjekter, og den har fremfor alt satset aktivt på å utvikle kulturfeltet langsiktig gjennom opprettelsen av et stort fond. "

— Musikk er selvfølgelig viktig her i byen, men idrett og det tradisjonelle kunstlivet står også sterkt. Kommunen bruker mer panger på kultur enn noen gang, og det til tross for at Cultiva er opprettet og tar det meste av trøkket, forteller Skisland. Han håper prisen kan bidra til å markere Kristiansand ytterligere i forbindelse med det nye teater- og konserthuset som bygges.