EIGERSUND: Tiltalte lå som nummer en i en kø på tre biler på vei vestover ulykkesdagen. Mannen som kjørte bakerst hadde ikke noe å si på kjøringen til de to som lå foran ham: Volvoen hvor familien Steinsland og Suzukien som tiltalte kjørte.

Ved utgangen av den siste svingen før ulykkesstedet så vitnet vrakdeler bli kastet opp i luften.

— Oppdaget du noe spesielt før dette skjedde, ville advokat Kjell Holst Sæther vite.

— Nei. Alt så ut til å gå på skinner før det smalt, fortalte vitnet. Selv rakk han å bremse ned før veggen på vogntogets tilhenger veltet over bilen hans uten at han selv ble skadet.

Den tiltalte 27-åringen fortalte at trafikken gikk som normalt på E 39 som hun hadde kjørt så mange ganger før.

Ulykkesdagen var hun på vei hjem etter jobb i Kvinesdal og hadde god nok tid til å la en annen bil passere i forbikjøringsfeltet i Drangsdalen.

Hvorfor hun eventuelt hadde kommet over i feil kjørefelt og skrellet inn i et møtende vogntog, hadde hun ingen forklaring på.

Et vitne som kjørte bak vogntoget, altså motsatt vei, oppdaget ikke noe unormalt med lastebilen.

— Jeg er 99 prosent sikker på at lastebilen holdt sitt felt og at tiltaltes bil plutselig svingte inn i siden på den, fortalte han.

Den tsjekkiske lastebilsjåføren hadde opplevd det litt annerledes:

– Tiltalte svingte langsomt over i feil kjørefelt, sa han. Men på spørsmål fra advokat Kjell Holst Sæther på om han vedkjente seg en tidligere politiforklaring om at det hele "skjedde fort", så svarte han "ja".

Selv mente tsjekkeren at han hadde forsøkt å legge vogntoget inntil autovernet samtidig som han bremset. Men i kollisjonen som fulgte skar han i stedet over i feil kjørefelt og knuste Volvoen som lå som nummer to i køen motsatt vei.

Etter kollisjonen ble tiltaltes bil kastet over i autovernet på hennes høyre side, svirret rundt og ble stående på veien med fronten i motsatt retning av den kom opprinnelig kom fra. Tiltalte ble hjulpet ut gjennom et bakvindu av vitnet som hadde kjørt bak vogntoget.

Først utpå kvelden fikk hun høre det tragiske utfallet: Tre drepte og en hardt skadet.