KRISTIANSAND: – Jeg ble helt ødelagt innvendig da jeg skjønte hva som hadde skjedd, sier Alden Irslinger, rimelig fortvilet over situasjonen som skulle sikre ingeniørstudenten økonomisk dette skoleåret.

– Jeg trengte virkelig de pengene. Nå aner jeg ikke om jeg får solgt den – hvis jeg noen gang får bilen tilbake.

27-åringens sjeldne Opel Astra Bertoni har vært for salg én måned. For en Opel-fan var 2001-modellen et samleobjekt, og Irslinger satte prisen til 125.000 kroner.

Virket hyggelig

Fredag var han sikker på et salg. I stedet så han bilen forsvinne i høy hastighet rett foran øyene hans i Setesdalsveien. Irslinger lot mannen han anslår var mellom 18 og 22 år få prøvekjøre bilen.

– Etter to minutter kommer han tilbake, men kjører bare forbi meg i stor fart mot Kristiansand. Jeg ser ham til og med en sigarett i bilen i min, og det er helt ulovlig, forklarer selger den surrealistiske opplevelsen.

Forbannet og fortvilet ringer Irslinger frekkasen på begge hans mobiler, men uten å få svar. Ved 20-tiden fredag meldte han bilen stjålet hos politiet. Irslinger beskriver den unge «bilkjøperen» som tynn og hengslete, og med brylkremsveis.

Foranledningen for prøveturen har også en skrape i lakken.

Bulket

– Han spurte om han kunne få prøve bilen, og jeg sa det var greit. Jeg viste han bilen, han startet opp og begynte å rygge. Han rygger inn i naboens bil og forårsaker en bulk. Han sveiver ned vinduet og forklarer at han ikke så bilen, forteller Opel-selgeren.

Alden Irslinger var så glad for at bilen endelig var på vei til å bli å bli solgt, at han heller tok notis av «kjøperens» to mobiler.

– Han sendte meg først en sms om at han var interessert i bilen fra ett mobilnummer, så ringte han meg opp på et helt annet nummer noen dager senere. Når han kom for å se på bilen, ble han sluppet av langt unna der jeg bor. Han oppga at han var fra Arendal, men bodde hos en kamerat i Lyngdal.

Stjal bensin for 592 kr

Mer trøbbel i vente. Lørdag kveld fikk Irslinger en hissig telefon fra Shell Lyngdal. Han skulle ha stjålet bensin for 592 kroner mellom klokka 21.48 og 21.50. – Det var en sur dame som lurte på om jeg skulle betale bensinen jeg hadde stjålet. Jeg forklarte henne situasjonen, sier Irslinger.

– Jeg var ikke sinna på eieren, hevder Shell-innehaverens kone, Vigdis Folserås.

Etter å ha sett bildene fra overvåkningskamerat kontaktet hun også politiet.

– De bekreftet at bilen var stjålet. Jeg kjente igjen registreringsnummeret, sier hun.

– Kan du beskrive den som fylte bensin?

– Høy, mørk og en mulig utlending. Han var elegant når han fylte bensin. Jeg ser også bilen kjøre mot Kristiansand, forklarer Folserås, som i dag anmelder tyveri av bensin for 592 kroner.

– Politiet gjør ingenting i helgene, så jeg må anmelde forholdet, sier hun.

Fikk kjeft av venner

Hjemme i Kristiansand sitter en bileier uten bil og er spent på hva om Opelen noen gang dukker opp igjen.

– Var det ikke spesielt å skulle få hele oppgjøret kontant?

– Jo. Han sa han skulle låne beløpet i banken.

Alden Irslinger sier han har fått «kjeft» av venner etter at bilen forsvant.

– De mente jeg var naiv som ikke holdt tilbake noen av «kjøperens» eiendeler eller ble med på prøveturen. Men jeg har alltid trodd godt om folk.

Slik ser bilen ut - eller SÅ ut - før den ble stjålet. (Foto: Privat)