SIRDAL: Det siste slaget står i kommunestyret torsdag. Arvid Valente, journalist i lokalavisen Agder, tipper at 14 mot fem konkluderer med at «nok er nok». Det samme gjør et massiv flertall av dem som har stemt på Sirdølens nettside, skriver Aftenbladet.no.

I formannskapet i dag var Helge Tonstad den eneste som signaliserte nok et redningsforsøk. Høyremannens resept var ny kommunal aksjekapital for å unngå konkurs; dernest salg til private.

Forlanger fullt oppgjør Ålsheia har tapt mellom 3,5 og fire millioner kroner i 2008 og hittil i år. Ivar Hognestad (FrP) regner med at alpinsenteret i virkeligheten må ha mellom åtte og ni millioner kroner for også å ta igjen etterslep på vedlikehold og til fornyelse av el-anlegget.

SR-bank har varslet at banken ikke vil drive skisenteret videre i egen regi etter konkurs. Banken forlanger også fullt oppgjør før pantet blir slettet.

Det trodde ikke Hognestad noe på.

— Verdiene forringes uten drift og vedlikehold, sa Hognestad.

Tverre Karl Edvald Fjeldsaa (Sp) mente grunneierne var tverre siden de ikke ville redusere leiekravet.

Sirdal Alpint AS (Tjørhomfjellet) er derimot villige til å slå av 700.000 kroner av de tre millionene selskapet mener det har tilgode for felles drift de to siste vintrene.

Styreleder Leif Sirevåg i Sirdal Alpint synes det er beklagelig for Sirdal og alpinnæringen om Ålsheia likevel går konkurs.

— Tap av tre millioner kroner vil være surt for oss. Men vi skal klare oss, sier Sirevåg til Aftenbladet.no.