KRISTIANSAND: Det melder Fjord Line i en pressemelding i dag.

— Vi har mottatt seilingstillatelse fra Kristiansand Havn for sommerhalvåret 2010 og har basert på denne og en vurdering av markedssituasjonen vedtatt å seile i perioden fra april til september. Vårt viktigste konkurransefortrinn er den hurtige transporten over Skagerrak. Linjen blir derfor markedsført som Fjord Line Express, opplyser administrerende direktør Ingvald Fardal i en pressemelding.

HSC Fjord Cat kommer til å ha tre avganger daglig i høysesongen fra 25. juni til 15. august og gjøre to rundturer mellom Kristiansand og Hirtshals i ukene både før og etter skoleferien.

— I Fjord Line ser vi frem til å komme i gang med seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. Vi tror Fjord Line Express vil medføre betydelig vekst i trafikken. Utvidelse av kapasiteten på linjen vil selvsagt være til glede for de reisende, men også reiselivet og øvrig næringsliv i Agder-fylkene og Nord-Jylland vil dra nytte av dette, sier Fardal.

Overfarten med Fjord Line mellom Kristiansand og Hirtshals vil ta to timer og femten minutter.

– Fjord Lines ambisjon er at vi i løpet av sesongen når det samme antall reisende som i 2008, da Fjord Cat hadde nær 230.000 passasjerer fra og til Kristiansand.