Birkenes: BIRKENES: – Nå går vi i vinteropplag på Justøya etter å ha gjennomført 200 forestillinger rundt omkring i landet, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

Arnardo ble etablert i 1949 og avslutter sin 60-års jubileumssesong i Birkenesparken i Birkeland.

Vemodig

– Etter kveldens forestilling pakker vi sammen. Artister og dyr reiser hjem til sine respektive land. Det er vemodig. Vi bor tett på hverandre og har blitt som en stor familie, sier han.

Nå parkeres nemlig sirkusets trailere, telt og annet utstyr på Justøya i Lillesand.

– Om du skal trekke fram en artist i årets forestilling, hvem vil du velge da?

Menneskelig vulkan

– Det må bli den ildsprutende sensasjon Anatoli Joukov: Mannen som drikker jetfly-drivstoff og forvandles til «Den menneskelig vulkan». Helt siden jeg var liten gutt og min far startet Cirkus Arnardo i 1949 har jeg sett og opplevd det meste, faktisk har rundt 1.500 forskjellige artister opptrådt i vår manesje. Men dette savner sidestykke, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

Når den 61. sesongen sparkes i gang i mars neste år, så er det med helt nye artister.

– Vi har et godt, internasjonalt rykte, og vi har allerede fått mange henvendelser fra artister som ønsker å opptre hos oss. Nå skal vi bruke vinteren til å finne nye artister og kan love et helt nytt og spennende program. Vår største konkurrent er oss selv. Derfor må vi stadig forbedre oss, sier Arnardo.

Hestemøkk

– Hvordan har årets besøk vært? Klarer sirkuset å konkurrere mot Playstation, fjernsyn og internett?

– Besøket har vært bra. Sirkuset er live. Det skjer her og nå. Publikum kan så å si kjenne lukta av hestemøkk i manesjen. Hvem er det forresten som sitter og klapper foran datamaskinen? Det gjør man på sirkus, sier Arnardo.

NB! Elefanter er selvfølgelig med når årets siste forestilling går av stabelen i Birkenesparken i dag.