KRISTIANSAND: 16-åringen måtte nylig møte i retten tiltalt for tyveri eller heleri av en moped, bruk og kjøp av narkotika og hærverk.

Søndag 2. august i år ble en moped stjålet og forholdet ble anmeldt. Dagen etterpå oppdaget moren til mopedeieren at datterens moped ble kjørt av en gutt på en fotballbane.

Kvinnen sa til sjåføren at mopeden var stjålet og at han måtte sette den fra seg, men uten at sjåføren gjorde det. Senere samme dag fant mopedeieren et bilde av sjåføren på nettsamfunnet Nettby.

16-åringen benektet tyveri og forklarte at årsaken til oppslaget på Nettby var at han hadde blitt beskyldt for å ha stjålet mopeden. Retten mente at 16-åringens forklaring ikke holdt mål og fant ham dermed skyldig i heleri.

I forbindelse med en pågripelse 7. august fant politiet ett gram hasj i guttens lomme. Han skal dessuten ha brukt hasj og ble i retten funnet skyldig på disse punktene.

23. april og 30. april i år ble brannslukningsapparatet ved parkeringshuset på kjøpesenteret Slottet tømt. Overvåkningsbilder identifiserte 16-åringen og han erkjente forholdet i retten.

Til tross for sin unge alder har 16-åringen allerede en betinget dom på 19 dager hengende på seg. Påtalemyndigheten la ned påstand om en betinget fellesstraff med fengsel i 30 dager og en bot på 5000 kroner.

Kristiansand tingrett mente at det er alvorlig at gutten begår ny kriminalitet kort tid etter at han sist ble dømt. Påtalemyndighetens forslag til straff ble lagt til grunn og gutten må i tillegg betale 2180 kroner i erstatning til Kristiansand parkeringsselskap.