VENNESLA: Det var på kvelden torsdag 5. mars i år at mannen ble tatt etter å ha kjørt i cirka 100 km/t i 50 og 60-sonen i Venneslaveien. Under ferden skal sjåføren, som var påvirket av hasj, ha kjørt forbi flere biler. Den ene forbikjøringen fant sted på feil side.

Bilen som 21-åringen kjørte hadde han dessuten ikke førerkort for å kjøre og han nektet dessuten å stoppe da politiet ønsket å kontrollere ham.

Under kjøreturen fra Lillesand til Vennesla hadde mannen kjørt uten gyldige skilter. Da politiet fikk stoppet bilen viste det seg at tre passasjerer satt på, noe retten mente var alvorlig, og da bilføreren ble sjekket fant de 0,75 gram hasj. Ved en annen anledning, torsdag 16. april, ble mannen tatt med 0,3 gram hasj og en pose med spor av amfetamin.

I Kristiansand tingrett erkjente mannen hele tiltalen og påtalemyndigheten la ned påstand om betinget fengsel i 21 dager og en bot på 5000 kroner. Retten mente at straffen var grei og domfelte ble dessuten ilagt seks måneders sperrefrist på førerkortet.