MANDAL: — Tre branner på ei helg i Mandal er ikke helt vanlig. Mye tyder på at alle tre var påsatt, og dette kommer vi til å innrette etterforskningen på, sier operasjonslederen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Natt til søndag var det altså et kombinert bolighus/restaurant som ble kraftig skadet, natt til lørdag var det Mandal videregående skole og Blomdalen ungdomsskole som ble skadet av branner som kan være påsatt.

Klokka 0127 i natt kom en politimann på vei hjem fra jobben i Kristiansand forbi det verneverdige bygget til Jan O. Pettersen. Politimannen så røyk på baksiden av bygget, og slo umiddelbart alarm.

Store styrker rykket ut, 15 mann fra Mandal, en bil og fire personer fra Marnardal og to fra Farsund og satte i gang slukningsarbeidet.

Bare et menneske ble funnet da bygget ble gjennomsøkt. En 89 år gammel kvinne ble reddet ut av en av brannvesenets mannskaper. Både kvinnen og brannmannen måtte til sykehuset med røykskader, ingen av dem skal være alvorlig skadet.

— Det er litt uklart om brannen har startet på utsiden eller innsiden, men mest sannsynlig er det utsiden, sier operasjonslederen.

Det var en komplisert affære å få slukket brannen, så først ved 0330-tiden fikk mannskapene kontroll over flammene. De hadde krøpet opp over veggen og fått fullt feste i taket som ble fullstendig gjennombrent.

Bygget er fullstendig ødelagt av røyk og vann, og selv kinoen ved siden av har fått skader av vann og røyk.

Bemanningen til politiet i helgen er såpass lav at man kun får skrevet rapporter og gjort akutt etterforskning. Men så snart alle er på jobb mandag, kommer alle tråder til å bli samlet, og etterforskningen vil bli innrettet med tanke på å få bekreftet eller avkreftet om det er sammenheng mellom de tre brannene.

Etterslukkingen pågikk til lyse dagen.