ARENDAL: Bildet ble brukt i en sak om vannscooter-kjøring, og avisen ønsket å betale 600 kroner i kompensasjon da tabben ble kjent, skriver Journalisten.no.

Elgvin var ikke fornøyd og engasjerte advokat. Utfallet ble 5000 kroner, ett års gratis avisabonnement og dekning av saksomkostninger som kompensasjon.

Nylig tok politiet en mann som kjørte vannscooter i Risør, og hendelsen ble en sak hos Agderpostens nettavis. Som illustrasjon brukte avisen nok en gang Elgvins bilde. Ansiktet på de to personene på bildet var da sladdet, og bildet var kreditert som illustrasjonsbilde.

– Det jeg reagerer sterkest på, er at det publiseres uten mitt samtykke, at bildet er bearbeidet – jeg vet ikke hva argumentet for det er – og at det akkrediteres som illustrasjonsfoto. Det er riv ruskende galt, det er fotografen som skal akkrediteres, sier Elgvin til Journalisten.

Etter saken i fjor ble ikke bildet slettet fra avisens billedarkiv. Sjefredaktør Stein Gauslaa sier til Journalisten at bildet skulle vært slettet, men nekter å betale Elgvins ferske krav på 50.000 kroner.

– Allerede på onsdag, da dette skjedde, sendte vi ut et rundskriv i redaksjonen hvor vi mante til ekstra varsomhet rundt bilder som vi ikke vet hvor vi har fått fra. Som bilder vi har fått gjennom konkurranser, hentet fra nettet eller bilder vi har fått fra frilansere vi ikke har fast avtale med, sier Gauslaa.

Til Journalisten foreslår Gauslaa å forlenge Elgvins avisabonnement.