ARENDAL: Retten fikk høre en sterk fortelling om to unge jenter som savnet faren sin svært mye, og som hadde veldig gode minner om 45-åringen.

Les også: Hørte gråt drapsnatten | — Var redd han skulle drepe meg også | Drapstiltalte: - Ble lettet da politiet kom på døra | 25-åring drapssiktet etter likfunn | Naboen slått ihjel - stuet vekk i soveromskottet | Skal ha vist frem mobilbilder av den døde | Fant mobiltelefon i halsen til drapsoffer

Høyt elsket Ifølge eks-kona satte den tidligere ektemannen døtrene sine svært høyt, og behandlet dem med respekt og var veldig snill. Han hadde også jevnlig kontakt med eks-kona og barna helt fram til han ble drept i februar i år.

Drapet kom som et sjokk på de etterlatte, og har preget dem på hver sin måte. Moren fortalte at den eldste datteren hadde problemer med å konsentrere seg i skolesammenheng. Hun sa også at drapet gjorde at hun selv hadde utfordringer i jobben på grunn av påkjenningen.

- En snill sønn Retten fikk også møte faren til den drapstiltalte 25-åringen i Aust-Agder tingrett tirsdag. Faren fortalte at han hadde et greit nok forhold til sin sønn, men at kontakten i perioder hadde vært liten.

Han fortalte at sønnen hadde vært utagerende som liten, og at han hadde problemer med å forstå omverden. Han sa samtidig at han var en snill som gutt.

I sin vitneforklaring fortalte også faren om at sønnen hadde kontaktet ham bare noen uker før 25-åringen skal ha drept sin nabo i Parkveien i Arendal.

— Han ringte etter meg hele natta. Da jeg fikk svart på telefonen, var han på gråten og fortalte at han så ting bevege seg inne i huset. Gjenstander på bordet lignet på Jesus, og personer på bilder beveget seg, fortalte faren.

25-åringens far fortalte at han like etter kjørte til sønnens bolig, men at tiltalte da hadde gått ned til legevakta i Arendal.

Innlagt i psykiatrien - Emblemene på sykebilene fikk han til å se ut som troll. Jeg tok han da med meg hjem. På vei hjem hørte han lyder fra stereoanlegget selv om det var skrudd av. Da vi kom inn i huset, drakk vi litt kaffe, og han roet seg ned, sa faren.

Da sønnen hadde sovet noen timer, kjørte faren ham til psykiatrisk avdeling ved sykehuset i Arendal.

25-åringens nabo har også fortalt at den tiltalte drapsmannen ved flere anledninger har hatt psykiske sammenbrudd.

Hans forsvarer, Ole Devold, hevder blant annet at den unge mannen har vært undermedisinert.

Aspergers syndrom

Rettspysikiaterne la i retten i dag fram sin rapport hvor de konkluderer med at den tiltalte 25-åringen lider av Aspergers syndrom.

Ekspertene la vekt på at tiltalte sliter med å kommunisere og ha sosial omgang med andre mennesker. Aspergers syndrom kjennetegnes ved milde autistiske trekk.

Les også: Stefaren mener 25-åringen ble truet til å tilstå | Hørte gråt drapsnatten