Fortsatt mulig med skitur i kristiansandsområdet

Meteorolog Hilde Holdhus ved Storm Weather Center melder om relativt triste utsikter for skifolket i agderfylkene.

— Det vil ikke akkurat bli drømmeføre, sier hun til fvn.no.

Hun melder om at det fredag formiddag er et lavtrykk på vei.

— Prognosene er litt usikre, men det vil nok bli litt regn. Det kan bli noen byger særlig helt vest tidlig på dagen, og muligens litt snø her og der. Lavtrykket beveger seg imidlertid ganske fort forbi Sørlandet, og lørdagen starter ganske bra. Det blir rimelig kaldt i fjellene, sier hun.

Lørdag kveld kan det bli regn også i de høystliggende områdene - og det lover ikke godt for skientusiastene. Lørdag vil det bli rundt 7-8 grader i Kristiansand og cirka 2-3 minusgrader på Hovden.

— I løpet av lørdagen begynner det å skye til fra vest og bli mildere. Dermed vil snøgrensa krype oppover, og det kan også regne fra 800 meter og oppover. Det vil bli regn mot kvelden.

Søndag vil antakelig bli preget av mye vind, og temperaturene vil bli omkring 3-5 grader i Kristiansand og ned mot minusgrader på Hovden.

— I løpet av søndag vil det blåse liten storm langs kysten, spesielt i vestlige områder. Det vil også blåse i fjellområdene.

Skiinfo.no melder om at det vil bli stor fare for snøskred opptil i 1000 meters høyde i de vestlige delene og sørvestlige delene av fjelltraktene. Dette har sammenheng med at temperaturene stiger kraftig.

Slik er forholdene per fredag:

Gautefall 80 centimeter snø. Hele alpinanlegget er åpent. Kveldskjøring fredag 16.00-20.30. Kun 7 kilometer langrennsløyper åpne grunnet stor vannføring i fjellet. Bra forhold, ingen snøskredfare.

Hovden 100 centimeter snø. Hele alpinanlegget og alle løyper er åpne. Tross mildværet de siste dagene er forholdene i løypene ganske bra. Stor snøskredfare. Muligheter for reinsdyrkjøring.

Sirdal 30 centimeter snø. Alle heiser åpne, men noen nedfarter er stengt. Stor snøskredrisiko.

Løyper kjørt fredag: Alle løypene i Fåråsen, her er det enkelte bare partier. Haugen - Onghellar. Grunnet den siste tidas mildvær, er der stedvis bare partier i løypene. Enkelte løyper blir ikke kjørt i påvente av lavere temperatur og mer snø. Disse løypene ble kjørt torsdag: Lysløypa på Tjørhom, Tjørhom-Fåråsen. I Ådneram ble Sirekrogløypa og Grydalsløypa oppkjørt onsdag. Sirekrogløypa er noe oppstykket da løypekjører ikke kan kjøre på Ortevann.

Brokke Alpinsenteret melder om 3,5 mil med flotte løyper.

Åseral 35 centimeter snø. Gode forhold. Meget stor snøskredrisiko.

Knaben 15 centimeter snø. Skitrekket er midlertidig stengt på grunn av mildværet.

Kilde: Skiinfo.no