KONSERT KRISTIANSAND— En får jo vondt i hjerterota når Zoom vil droppe Kristiansand, sier Pål Brandsdal, eller Danny Böse i CrapTV, som mange kjenner ham bedre som.Sammen med Solveig Knudsen i Rock City, Ditte Drehn fra musikklinja på Vågsbygd Videregående, Michael Aardal fra musikkonservatoriet og Henrik Kjelsrud fra bandet In Minor, har han etablert aksjonsgruppa for Zoom. Gjennom en tung lynkampanje har de den siste uka spredt mailer, plakater og flyveblader til flest mulig med oppfordring om å komme på fredagens Zoomkonsert på Kick. Der spiller Ida Maria, Cables og Black Bone Chapel. I mailen skriver gruppa:«Dette er en gylden anledning til å vise en viktig aktør i musikknorge at Kristiansandere kjenner sin besøkstid. Hvis DU, som en av mange, tenker at: - «Shit, det ække så farlig... Æ får sikkert sett de på Hove eller Quart te sommeren»............da er du faktisk i ferd med å drite i eget reir og mister med det retten til å si «F{hellip}, det skjer jo aldri noe her....D æ jo bare fett på sommeren». Landet rundt.

Zoom-turneen drar hver vinter hele landet rundt for å vise de neste store bandene i Norge. Hittil har folk som Silver, Surferosa, Ricochets, Helldorado, 120 Days og Heroes & Zeros blitt kjent gjennom først å ha vunnet Zoom/Urørtkonkurransen.Fjorårets Zoom-konsert i Kristiansand foregikk i fjellhallen ved KMV-mekken, og kan dessverre beskrives som en skandale. Etter at arrangørene hadde gått fullstendig under jorda måneden før konserten, dukket bare 15 betalende tilskuere opp.- Nei, det gikk ikke helt som forventet det arrangementet der, bemerker driftskoordinator Persi Iveland hos Norgesnettet tørt. Ny sjanse.

Etter en lengre telefonsamtale med Rock Citys Kjetil Nordhus i fjor, gav Zoom-ledelsen Kristiansand en ny sjanse.- Nå prøver vi igjen på et nytt spillested. Vi håper det går litt bedre denne gangen, sier Iveland.Det håper aksjonsgruppa også.- Det har skjedd en stor endring i 2006, sier Solveig Knudsen. Hun mener det er langt mer som skjer i byen nå, og at folk har blitt flinkere til å gå på konserter. Rikere livemiljø.

Gruppa trekker fram aktiviteten på steder som Charlies, På Hjørnet, Kick og Havana som gode eksempler på et stadig rikere livemiljø.Gruppa har også en målsetning om å få lagt en av Zooms kvalifikasjonsrunder til Kristiansand. Det vil bety svært mye for det lokale bandmiljøet med en lokal kvalik.Hvis det kommer 500 til Kick i morgen, betyr det at Kristiansand kan få kvaliken til neste år?- Nei, ikke nødvendigvis. Det hjelper ikke med mange folk hvis vi ikke vet at underskogen av lokale band er god. Hovedpoenget er å ha band å by på, selv om det jo også er viktig med en generell interesse rundt Zoom, sier Iveland i Norgesnettet. Samtidig gjør han oppmerksom på at styringsgruppa i Zoom bestemmer seg i april/mai for hvem som får den ambulerende kvaliken neste gang. Bodø har hatt den de siste to åra.Tekst: Torgeir Eikelandtorgeir.eikeland@fvn.no - 38 11 36 59