KRISTIANSAND: – Med den varmen vi nå har ute, så lengter jeg faktisk tilbake til arbeidsplassen på Hennig Olsen is når jeg har fri. Jeg skulle ønske jeg klarte å få en like behagelig temperatur hjemme på soverommet mitt, sier Eivind Elefskaas (21).

Han er ansatt som sommervikar på iskremfabrikken og har kanskje byens kaldeste arbeidsplass. Det kaldeste kjølerommet der holder nemlig 30 minusgrader.

– Jeg merker det veldig godt når jeg har vært inne i kulda en stund, for så å komme ut i sola. Varmen slår i mot meg, og jeg svetter renner fra panna, sier arbeidskollega Kristian Eriksen Frivold.

På tross av store temperaturforskjeller mellom ute og inne, er ikke guttene plaget av forkjølelse eller influensa.

– Jeg har faktisk ikke vært forkjøla så lenge jeg har jobbet her. Dette er det tredje året jeg har sommerjobb her, sier Elefskaas.

Maria Timenes (19) og Hanne Heidinger (20) jobber under langt varmere forhold. De er ansatt i parkvesenet i Kristiansand kommune og jobber i solsteiken. Her er temperaturen på over 30 plussgrader.

– Det har vært litt for varmt i det siste, men stort sett så klarer vi oss bra. Det er viktig å kjøle seg ned med både kald drikke og en is inne i mellom, sier Heidinger.

Dette er fjerde året hun har sommerjobb i parkvesenet. Kollega Maria Timenes er med for andre året på rad.

– Vi elsker sola, og vi elsker jobben vår. Nå vurderer jeg å ta med badedrakten på jobb og ta oss en dukkert i lunsjpausen, sier Timenes.

– Det er ideelt å jobbe utendørs om man ønsker å få seg litt brunfarge, sier Heidinger.

Hun forteller at mange av venninnene er misunnelig på dem når sola steiker og de kan jobbe ute.

NB! Høyeste temperatur på Sørlandet under denne varmeperioden er på Nelaug i Åmli hvor det mandag ettermiddag ble målt hele 29,7 grader.