ARENDAL: Arendalitten er sentral i kampen mot de norske reglene mot vannscooter-kjøring, og fikk for en tid siden avslag på å klage sin sak inn for Høyesterett.

Johansen ble anmeldt for brutt på brudd på lov om fritid og småbåter, som setter restriksjoner på bruk av vannscootere i Norge. Boten på 4000 kroner ble behandlet både i tingretten og i lagmannsretten, og skal altså nå behandles i EU-domstolen.

— Årsaken til at jeg klager nå er at Norge ikke behandler saken min. Det er en del uavklarte spørsmål, sier Johansen, til fvn.no.

Vannscooter-importøren har hjulpet flere som er blitt bøtelagt på bakgrunn av vannscooter-kjøring, og legger til at vannscooterne verken forurenser eller bråker spesielt mye.

— Man kan cruise tur fra Oslo til Fredrikstad i en fart av 80 km/t på en 60 liters tank, sier Johansen, og forteller at scooteren avgir rundt 80 desibel støy. Det tilsvarer en ganske bråkete støvsuger.

Fremskrittspartiet har kastet seg inn i kampen for å støtte Johansen. Den nåværende regjeringen har han imidlertid liten tro på at skal ordne opp.

— I forhold til dagens regjering er jeg ikke optimistisk. Jeg vil ha dem på banen, sier han.

Les også: Mye tullekjøring med vannscooter