KRISTIANSAND: Klokken 04.00 natt til lørdag våknet Hanna Aase av bråk utenfor soveromsvinduet sitt i Marvikveien.

Hanna fulgte tyvene — bli med dit det skjedde– Det er ganske vanlig med bråk her, men så hørte jeg at de gikk løs på bilen min. Da hoppet jeg ut av senga, og sprang ut i bare undertøyet, forteller Hanna Aase fra Kristiansand.

Vandalene hadde gått løs på naboens bil med en sykkel, og sparket i stykker sidespeilene på bilen hennes.

– Jeg hørte de snakket østlandsdialekt, og skjønte at dette måtte være tilreisende. Da bodde de antakeligvis på en campingplass, tenkte jeg.

Ikke ressurser

Barbeint og i bare undertøyet satte Aase seg inn i bilen, og kjørte nedover Marvikveien. Ved Starthallen fikk hun øye på tre gutter.

– Jeg visste at dette måtte være dem som hadde ramponert bilen min, og sa dem noen alvorsord, som ikke egner seg i avisen. Siden jeg bare hadde undertøy på, kjørte jeg vekk etterpå og ringte politiet. De hadde ikke ressurser til å ta seg av saken, forteller Aase oppgitt.

Droppet bryllupsmiddag

Neste dag avga hun politiforklaring, før hun dro i et bryllup i Grimstad. Men Aase ga seg ikke med det, og droppet bryllupsmiddagen for å dra tilbake til Kristiansand og finne vandalene. I ren etterforskningsstil spanet hun, ikledt bryllupsstasen, på ferieleiligheter og campingplasser etter guttegjenger, og kjente med ett igjen noen på Roligheden camping.

–Jeg gikk bort og snakket til dem, men det ble helt stille. Etter hvert fortalte de hva de hadde gjort på vei hjem fra byen. Jeg fikk dem med meg i bilen min, og kjørte dem ned på politistasjonen, sier Aase.

Etter å ha fakket vandalene, reiste hun tilbake til Grimstad, akkurat i tide til å rekke bryllupskaffen.

Lei bråk og hærverk

Guttene som ble tatt for hærverket, hadde bare vært på ferie på Sørlandet i to dager. Ifølge Aase påstår de nå at de ikke husker noe. Bilen til Aases nabo fikk skader for bortimot 30.000 kroner, mens skadene på Aases bil beløper seg til rundt 5000. Hun har ikke anmeldt forholdet.

– Nå installerer jeg overvåkningskamera. Jeg er lei av alt bråket og hærverket i Marvikveien. Det har blitt et generelt problem her. Folk er redde for å parkere bilene sine i gata på nattetid, sier Aase.

Politiet bekrefter hendelsen i Marvikveien, og at de ikke hadde ressurser til å rykke ut.

– Det er positivt at hun ordnet opp selv, siden det ikke var en farlig situasjon. Men ingen situasjoner er like, og de må vurderes hver for seg, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.

Hanna fulgte tyvene — bli med dit det skjedde