OSLO: Seks personer omkom, en kvinne ble alvorlig skadet og femten mennesker ble lettere skadet i brannen i leiegården i Urtegata på Grønland i Oslo natt til 13. desember i fjor. 46-åringen var også siktet for å stå bak seks andre branner.

Biffmiddag hos mor – De åtte månedene har føltes som helt uvirkelige, sa 46-åringen til Fædrelandsvennen ved 20-tiden i går.

Da spiste han en bedre biffmiddag hjemme med sin mor, en venninne, og en frilansjournalist.

– I dag er jeg bare tom i hodet. Frilansjournalisten skal skrive hva som skjedde, så kan dere trykke det om noen dager, sier 46-åringen.

I en periode var mannen også koblet til hele 66 branner, etter at han gjentatte ganger tipset medier om branner. Selv har 46-åringen bedyret at han stadig var til stede ved branner fordi han lyttet til politiradio.

I mars ble den 46 år gamle mannen fengslet, siktet for å stå bak brannen i den Olav Thon-eide leigården.

Manglende bevis Statsadvokat Svein Holden gikk inn for å henlegge saken mot 46-åringen på grunn av manglende beviser. Den samme konklusjonen har nå Riksadvokaten kommet til. 46-åringen har hele tiden bedyret sin uskyld.

Seksjonssjef for finans— og miljøkrim i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, sier at det har vært en omfattende og vanskelig sak å etterforske. Hele 110 vitner er avhørt.

– Vi har ingen andre mistenkte, men saken er ikke henlagt. Jeg vil ikke forskuttere hva som blir utfallet av møtet med statsadvokaten, om saken blir henlagt eller hvordan en eventuell videre etterforskning skal gjennomføres, sier hun.