DRAMMEN: En 29 år gammel mann på vei fra Flekkefjord til Hønefoss ble pågrepet av politiet i Søndre Buskerud politidistrikt klokken 20.02. Mannen skal ha uttrykt at han var på vei til Hønefoss, hvor han skulle drepe svigerfaren sin. Det ble meldt at mannen var bevæpnet.

En 28 år gammel kvinne var også passasjer i bilen, samt to hunder. Det ble funnet noe narkotika på kvinnen.

— Vi ble bedt om hjelp fra politiet i nordre Buskerud politidistrikt. Vi hadde en større øvelse der mannskapet vårt trente frem til fredsprisutdelingen og Barack Obamas besøk i Oslo 10. desember, så det passet godt med en slik aksjon, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til fvn.no.

Har du tips i saken? Send mail til nett@fvn.no

— Det kom kjørende fra en hytte i Flekkefjord, sier operasjonsleder Jon Trygve Rønning i Nordre Buskerud politidistrikt. Utover det kan han ikke kommentere i hvilken grad de to har ytterligere tilknytning til Sørlandet.

Stanset av syv biler

  • Totalt hadde vi 18 mann ute på veiene i kveld, sier operasjonsleder Hagen, som omdirigerte syv biler for å stanse 29-åringen. Bevæpnet politi fra fem-syv biler stormet ut da mannen ble stanset på riksvei 285, rett sør for Lyngåskrysset i Lier.

Selve pågripelsen må ha sett dramatisk ut for publikum, tror operasjonslederen, men påpeker at selve pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Leter etter våpen

Hva paret har gjort på Sørlandet er foreløpig ikke kartlagt, de har begge bostedsadresse på Ringerike.

— Bilen med de to hundene er overtatt av Viking, som har profesjonelle folk til å ta seg av dyrene, sier Hagen.

- Fant dere våpen i bilen?

— Vi har på grunn av dyrene i bilen ikke gjennomsøkt hele bilen. Det vil vi gjøre i morgen når mannskap fra Hønefoss kommer ned til oss i Drammen for å avhøre de to pågrepne, sier operasjonslederen.

Både 29-åringen og hans 28 år gamle kvinnelige medpassasjer sitter i arresten i Drammen over natten.