VALLE: — Det er funnet en omkommet i brannruinene, sier lensmann i Åseral, Svein Kåre Tjomsland til fvn.no.

Letingen etter den andre personen ble ved 18-tiden søndag kveld avsluttet. Søket etter den savnede vil fortsette mandag.

Det er foreløpig uklart hvem som er funnet omkommet. Etter brannen ble huseieren (60) og en bekjent (71) meldt savnet. 71-åringen skal ha vært på besøk hos 60-åringen lørdag kveld.

60-åringen bor alene på gården. Han og 71-åringen er fra det samme området i Valle. Familien til de to er varslet om hendelsen av politiet.

Politiet hadde søndag formiddag opplysninger som tilsa at begge befant seg i bygningen da det begynte å brenne, og antok derfor at de var omkommet.

Brannårsaken ukjent

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Brannvesenet opplyste til fvn.no søndag at mannskapene konsentrerte seg om å berge låven da de kom til stedet, ettersom det ikke var håp om å redde de som eventuelt befant seg i boligbygningen.

Utfra brannforløpet utelukker ikke brannvesenet at det har oppstått en ulmebrann, som utviklet seg til å bli eksplosjonsartet da det kom luft til arnestedet.

Det var en nabo som oppdaget brannen tidlig søndag morgen. Bolighuset var søndag fullstendig nedbrent. Et gammelt stabbur som ligger vegg i vegg ble også totalskadet i brannen.

Politiet ble varslet klokken 6.40 søndag.

UTBRENT: Bolighuset brant ned til grunnen tidlig søndag morgen. Foto: Johs. Bjørkeli. Foto: Scanpix