MANDAL: — Vi satt inne i stua og så på tv, da naboen plutselig kom og banket på dør og vindu. Da vi så ut, var huset allerede i full fyr. Skremmende, sier huseieren til fvn.no.

Les også: Bolighus totalskadet i brann

Av familien på fem var han, kona og eldstesønnen på 21 år i huset da det begynte å brenne.

— Vi merket ingenting før naboen kom og sa fra. Ingen forvarsel. Dette er helt forferdelig, fortsetter han.

Takket være naboen kom de seg alle tre ut i sikkerhet uten stor dramatikk.

— Det føles i ikke så dramatisk akkurat nå. Men det kommer nok en reaksjon når dette går opp for meg, fortsetter han.

I bakgrunnen jobber brannmannskapene for fullt med å berge så mye som mulig av det totalskadde huset, og unngå spredning av brannen.

UTBRENT: Bolighuset ble fullstendig nedbrent. Foto: Jan-Erik Stiland Naboer, nære venner og familie strømmet raskt til brannstedet. Flere av dem sterkt preget av synet av det brennende huset.

— Det brenner enda rett under mønen. Der er det vanskelig å komme til, men vi sager oss inn der nå. I tillegg jobber vi oss inn ovenfra fra stigebilen. Vi har rimelig god kontroll på brannen nå, uttalte varabrannsjef Torbjørn Høyland i nitiden, en snau time etter at brannen var meldt.

Han er ikke overrasket over hvor fort huset var mer eller mindre overtent.

— Det går bare fra 3-7 minutter fra antenning til et hus er i full fyr i dag. Slokningsarbeidet har gått greit, selv om det brenner enda. Vi fikk raskt beskjed om at det ikke var personer inne i huset, og kunne dermed starte slokkingen umiddelbart, fortsetter Høyland.

Alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut på brannen da det ble slått full alarm etter meldingen kom inn litt over klokka 20 fredag kveld.

Midt i den vonde opplevelsen er huseier Ødegård veldig takknemlig over hvordan naboene kjapt var på stedet og fikk varslet om brannen.

— Det er helt utrolig hvordan flere har stilt opp og berget ting som sto utenfor. Jeg er selvfølgelig også veldig takknemlig for at naboene kom og varslet oss så ingen personer kom til skade, sier han.

Ødegård hadde i kveld ingen anelse om hva som kan ha startet den dramatiske brannen.