KRISTIANSAND: I en artikkel i Fædrelandsvennen 23. august 2007 ble pastoren beskyldt for å ha løyet om et ansettelsesforhold knyttet til en overgrepsdømt mann.

Jeppestøl mente avisen ikke hadde dekning for overskriften «Løy om overgrep», og klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg. Utvalget har nå konkludert med at Fædrelandsvennen ikke hadde dekning for overskriften, og dermed brøt god presseskikk.

— Jeg er veldig godt fornøyd med kjennelsen. Når du er pastor eller prest er du avhengig av tillitt og troverdighet, og jeg føler at jeg har blitt renvasket for anklagene som ble rettet mot meg, sier Jeppestøl til fvn.no

Jeppestøl sier at artikkelen medførte ei vond tid for både ham og familien.

— Det var mange i nærmiljøet som trodde det var jeg som hadde stått for overgrep, på grunn av tittelen i artikkelen, sier han.

PFU viser i kjennelsen til Vær Varsom-plakatens punkt 4.4: «Sørg for at overskrifter, henvisninger, ingresser og inn- og utannonseringer ikke går lenger enn det er dekning for i stoffet.»

Fædrelandsvennen beklaget artikkelen i ettertid, men innrømmet samtidig at beklagelsen ble publisert for sent.

— Beklagelsen kom rundt en uke i ettertid, og var i tillegg vanskelig å finne i avisen. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stor belastning dette førte til for meg og min familie, sier han.

Utvalget viste i denne sammenheng til Vær Varsom-plakatens punkt 4.13, der det heter: «Feilaktige opplysninger skal rettes og eventuelt beklages snarest mulig».

Les hele kjennelsen her.