KRISTIANSAND: Av en foreløpig ukjent grunn ble toget penset ut på et avledningsspor. Dette strekker seg bare noen få meter ut i fra hovedsporet på Sørlandsbanen. Vanligvis skulle togsettet ha stoppet når noe slikt skjer, noe som ikke skjedde da toget sporet av klokken 18.45. Det opplyser politi på stedet overfor fvn.no.

Se bildeserie av togavsporingen her.

Lokmotivet fortsatte omkring ti meter etter at skinnegangen stoppet, og kjørte i et gjerde som skiller riksvei 9 fra jernbanen. Hadde toget hatt litt større fart hadde det havnet ut på riksveien.

Ingen personer ble skadet. Det var ingen passasjerer i toget da ulykken skjedde.

Se video fra åstedet

Persontogtrafikken på stedet påvirkes ikke av ulykken, men informasjonssjef Preben Colstrup i NSB sier til fvn.no at godstogtrafikken kan bli påvirket. Toget som ble rammet trafikkerer vanligvis ikke Kristiansand.

Toget kjørte inn i et gjerde, og det skal ikke være store synlige skader på togsettet.

— Toget brukes til persontrafikk på Jæren. Det går vanligvis mellom Egersund og Stavavanger og var på vei til vedlikehold i Drammen, sier Colstrup.

— Det er snakk om en avsporing. Vi vet ikke om det er snakk om en eller flere vogner, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øystein Vellesen, til fvn.no.