KRISTIANSAND: — Kunst har jo den funksjonen at den skal provosere, til glede for noen og til forargelse for andre, men etter mitt hjerte så er ikke stripping kunst, sier eier av galleri BI-Z, Bernt Bisseth Johanssen, til fvn.no.

- Hører hjemme på en nattklubb

  • Så lenge det er på en nattklubb, så hører det hjemme på nattklubben, mener han.

— Det er klart at det er mange av de jentene som stripper som sikkert flinke til å danse, men jeg vet ikke om det er kunst for det om, sier Bisseth og viser til at det også ved sirkus er flinke utøvere som kan gå ned i spagaten uten at han nødvendigvis vil kalle det kunst.

— Når det begynner å kalles for kunst, så mener jeg at det må mer til enn en dame som kaster av seg klærne, sier Bisseth Johanssen.

- Faller utenfor kunstbegrepet

På spørsmål om stripping kan være kunst, begynner direktør ved Sørlandets Kunstmuseum, Erlend Høyersten å le.

  • Det høres sikkert banalt ut, men jeg aldri sett stripping på ordentlig og kan derfor ikke uttale meg. Når man skal uttale seg om noe, så man man ha sett det, sier Høyersten og legger til:

— Men for å være alvorlig så kan jeg si at det faller nok utenfor den akademiske diskusjonen, og det etablerte kunstbegrepet. Så i forhold til kunstbegrepet, så kan det ikke sies å være en del av det, men om folk kan få en kunstnerisk opplevelse, er noe annet, sier Erlend Høyersten, til fvn.no.

Ved Sørlandets kunstmuseum forsøkte de for noen år siden å montere opp en strippeklubb. Det var alt annet enn en suksess.

  • Den ble stående ubrukt, ler kunstmuseumsdirektøren.