BYKLE: Foran de siste to helgene har mannskapene ved Hovden Skisenter nesten hatt midtpartiet i den nye alpintraseen Breivelia klart. Så har værgudene gjort kuldegrader til plussgrader slik at den nødvendige snøproduksjonen stoppet opp.

Usikker åpningsdato

– Nå vil jeg ikke love noen åpningsdato, men vi gjør alt vi kan for å få åpnet så raskt som mulig, sier daglig leder ved Hovden Skisenter, Johan Olav Brakestad.

Da Fædrelandsvennen besøkte den nye 2700 meter lange Breivetraseen i går, viste værgudene seg fra både sin beste og sin verste side. Fra det ene kvarteret – enn si minuttet – til det andre, vekslet været fra påskeidyll til snøstorm.

Midtpartiet

Midt oppe i bakken kom tråkkemaskinen med den erfarne maskinkjøreren Oddbjørn Hagen bak spakene ut av snødrevet.

– Det er her problemet er, forteller Brakestad.

Her er det for lite snø til at det går an å sende alpinister og brettkjørere utfor. Nederst i anlegget og på toppen er det nok snø. Det var der de laget kunstsnøen først. Natursnø er det forsvinnende lite av.

Brakestad forteller at tekniske problemer med pumper, der en underleverandør gikk konkurs, og redusert vanntilførsel, har ført til at man har kunnet kjøre snøkanonanlegget i Breivelia med kun en tredjedels kapasitet. Når så tiden var kommet til at man skulle konsentrere seg om midtpartiet kom mildværet. Det gjorde at den snøen som allerede var laget ble løs og ikke lot seg dose ut.