FLEKKEFJORD: — Dette er veldig trist. Men tidene er dårlige. Det er veldig stille – og vi har aldri greid å komme oss igjen etter betydelige tap på noen konkurser i fjor og forfjor, sier daglig leder Frans Strømland.

Han viser spesielt til konkursen i Flekkefjord Slipp i 2008. Styret med styreleder Arvid Holmen leverte oppbudsbegjæring til skifteretten fredag, og mandag skal første skiftesamling skje.

Blikkenslagerfirmaet ble stiftet av Arvid Holmen fra Flekkefjord og brødrene Pettersen fra Egersund for 30 år siden. Holmen eier 44 prosent av aksjene, Pettersen Eiendom 46 prosent. De siste ti prosentene eier Frans Strømland.

Selskapet gikk med 800.000 kroner i overskudd og hadde 20,6 millioner i omsetning i 2007. Året etter startet problemene. I 2008 ble det 14 millioner i omsetning, men også en drøy million i underskudd. I fjor ble det 15,9 millioner i omsetning og 101.000 kroner i underskudd.

— Første halvår i år var også dårlig. I siste halvår trodde vi at vi skulle greie å stabilisere, men det gikk ikke. Vi har også jobbet med andre løsninger, for eksempel salg av bedriften, men vi har ikke lykkes, sier Strømland.