KRISTIANSAND: Bilister i Kristiansand rammes nok en dag av køkaos gjennom Kristiansand. Køen står i ettermiddag i flere kilometer i østlig retning mot Varoddbroa.

Stort sett hele dagen har det vært kø på E 18. Har du tips om trafikk? Tips oss på tlf/sms/mms til 03811

(Les mer under bildet)

Slik så det ut på Oddernesbroa i 17-tiden. Foto: Kristin Ellefsen. Foto: Kristin Ellefsen

Beklager

— Det er bare å beklage. Dette ble mye verre enn vi trodde, sier avdelingsdirektør Johan Mjaaland i Statens vegvesen region sør til fvn.no.

Problemet er en skarp kant på tvers av Varoddbroa, som gjør at bilførere må kjøre i gangfart. Statens vegvesen har frest bort gammel asfalt for å legge på ny asfalt, og håpet å få gjort dette natt til fredag og fredag formiddag.

— Vi har jobbet på spreng i hele formiddag. Planen var å spleise på masse for å avrunde kanten, men med den trafikken som er, ville massen bare bli kjørt i stykker. Vi har heller ikke hatt været med oss, sier Mjaaland, som er vel vitende om at tusenvis av bilister er mildt sagt hissige på veivesenet.

Repareres i helgen

— I natt skal vi asfaltere. Vi får satse på at fra og med i morgen skal vi ha et bedre resultat, sier han.

I drøye seks uker har den gamle Varoddbroa på E 18 vært stengt nattestid, mens Statens vegvesen har skiftet ut fugene mellom delene av broa. Det er siste del av arbeidet som nå fører til store problemer i trafikken.

— Nå skal vi over til den permanente løsningen, og må da asfaltere. I løpet av helgen skal broa være reparert, sier Mjaaland.

Bilstans

Foruten problemene på Varoddbroa, så skal en bil ha fått stans i høyre felt i Baneheitunnelen i østgående retning, ifølge Trafikkflyt.

Foto: Kristin Ellefsen. Foto: Kristin Ellefsen