LILLESAND: BN-Bank, som eiere av Lillesand Senter, og G. Malmgård AS og Terje Pedersen AS, som eier ”Fretex-tomta” ved siden av senteret, har stor tro på fremtiden.

— Vi har hatt en del diskusjoner med BN-Bank og kommet til en løsning der vi finner grunnlag for å investere. Hovedkonklusjonen vår er at dagens senter og området rundt utvikles videre, sier Gunnar Malmgård.

Det er ingen tvil om at det fem år gamle senteret har slitt heller tungt i det siste. Flere butikklokaler står tomme.

Men likevel råder optimismen. Ikke minst fordi Amfi Drift, Norges største kjøpesenteraktør, er inne i bildet i utviklingsarbeidet.

— Vi har klokkertro på Lillesand, med sin beliggenhet midt i Agderbyen. Her på Tingsaker er rammebetingelsene i orden, blant annet med muligheter for en stor parkeringsplass.

Senteret har stort potensiale. Og særlig vil vi ha inn lokale folk med forretningsidéer i tillegg til kjedene – uten at dette skal konkurrere med sentrum, sier Malmgård.

De fire ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om utbyggingsplaner, men at ”Fretex-tomta” øst for senterbygget er med i planene, legger de ikke skjul på.

Til sammen er området hele 37 mål. Eiendomsutvikler Lise Lind i Amfi Drift AS er nå svært interessert i å få innspill fra alle som har tanker om hvordan senteret skal utvikles videre.

Les flere lokalsaker fra Lillesand her