KVINESDAL: Politimester Kirsten Lindeberg vil redusere antall tjenestesteder på Agder til 11. Det betyr færre stasjoner også i Lister.

Nå har arbeidsutvalget i Listerrådet, som består av ordførerne i regionen, gått sammen om å kreve at dagens tjenestesteder opprettholdes.

Odd Omland.

– Det har vært litt splittelse mellom kommunene, men nå står vi sammen, sier Kvinesdal-ordfører og leder av Agder-rådet, Odd Omland, til fvn.no.Flere kommuner har tidligere i prosessen kjempet for å få tjenestested i sin kommune, men nå er fokuset å beholde dagens tjenestesteder. Ordførerne mener at rasjonaliseringen kan iverksettes uten at samlokalisering er nødvendig.

– Hele veien har vi holdt på å beholde dagens struktur, men alternativet har vært at det burde utredes en fellesstasjon, sier Omland.

Det er politimesteren som har sendt planene om færre tjenestesteder ut på høring og innen utgangen av året skal kommunene komme med tilbakemelding.

I løpet av måneden skal kommunestyrene ta stilling til uttalelsen. I siste innstans er det kongen i statsråd som avgjør om Lindeberg kan tegne politikartet i sør på nytt.

”……………kommune kan vanskelig se at forslaget om å redusere tjenesteenhetene fra 27 til 11 vil gi regionen et bedre polititilbud. Høringsnotatet gir ikke en overbevisende analyse om hvordan dette vil skje, verken økonomisk eller politifaglig. Storparten av de rasjonaliseringene man legger opp til kan iverksettes uten at samlokalisering er nødvendig, alternative modeller for samhandling er stort sett ikke belyst. Det kan synes som om lokalbefolkningens behov og bekymringer i dette reformarbeidet i liten grad blir tatt hensyn til, faktorer som nærhet, lokal kunnskap, tilgjengelighet, ungdom og forebygging er ikke problematisert. Dette blir understreket ytterligere når en samlet fagorganisasjon i Lister også går imot endringsforslaget. På denne bakgrunnen vil ……………kommune gå inn for at dagens tjenestestruktur i Lister opprettholdes.”

Dette er politimesterens forslag:

*** Lyngdal, Farsund og Hægebostad politistasjonsdistrikt** , som vil dekke dagens lensmannskontor i Lyngdal, Farsund og Hægebostad. Plasseres i Lyngdal .

  • Flekkefjord og Kvinesdal politistasjonsdistrikt som vil dekke dagens politistasjon i Flekkefjord og Kvinesdal lensmannskontor. Plasseres i Flekkefjord .