KRISTIANSAND: Muslimsk Union Agder ønsker å kjøpe det gamle forretningsbygget i Henrik Wergelandsgate 79, og gjøre om bygget til moské.

-Et flertall i fylkesstyret til Vest-Agder AUF støtter byggingen av moskéen av flere grunner, sier fylkessekretær Kent Rune Pedersen i Vest-Agder AUF.

Fylkeslaget har også tatt opp avgjørelsen med AUF sentralt.

Ønsker moské i Posebyen

— Vi synes det er svært viktig at man bekjemper ungdomskriminalitet og uheldig utvikling i ulike gjengmiljøer. Når innvandrere kommer til Norge, er det viktig at de har en plass de kan gå til som er trygg for dem.

POSITIV: Kent Rune Pedersen, fylkessekretær for Vest-Agder AUF. FOTO: AUF

Unikt mangfold— Moskéen er unik, idet Muslimsk Union Agder har medlemmer fra hele 30 nasjoner. Det betyr et mangfold av muslimer, sier Pedersen.

For det tredje har unionen vist til plassproblemer der de samles nå. De er 600 medlemmer på papiret, rundt 130 samles til fredagsbønnen i Kristiansand.

— Nå ønsker de å samle menn og kvinner under samme tak. Med bakgrunn i disse tre punktene ønsker vi å være med og støtte den nye moskeen, sier han.

Nabomøte

AUF har også vært i dialog med forstander Akmal Ali i forbindelse med enkelte naboklager og bekymringer som er kommet til unionen.

— De er redde for at naboene ikke ønsker å ha dem der, og derfor innkaller de til et nabomøte på nyåret der også vi fra AUF ønsker å stille, sier fylkessekretæren.

Hvilken dato møtet skal holdes, er foreløpig ikke fastlagt.

- Positivt

— Dette er bare fantastisk positivt. At muslimene vil starte ungdomsarbeid, og derfor må ha nye lokaler, i Kristiansand, synes jeg bare er bra, sa hovedpastor i Kristiansand Frikirke, Rune Tobiassen til Fædrelandsvennen.

Tobiassen tror folk har et altfor negativt forhold til muslimer, fordi vi nokså ensidig fores med terroraksjoner og radikale selvmordsaktivister gjennom nyhetsbildet.

— Men mange muslimer står for masse positivt. I kristent ungdomsarbeid treffer vi dessverre få muslimer. At de derfor starter selv, kan bety mye godt for byen. Ungdom trenger konstruktive miljøer. Akkurat som vi i Frikirken ønsker å bety noe for byen, ønsker muslimene å bety noe. Det synes jeg vi skal rose, sier Tobiassen.

Ønsker moskeen alt godt

— Jeg ønsker muslimenes hus alt godt, og håper de lykkes med sine gode planer. Dette kan bli til berikelse for vår by. For akkurat som kristne menigheters ungdomsarbeid betyr mye godt, kan muslimsk ungdomsarbeid gjøre mye godt. Jeg tenker ikke minst på ungdom som sliter med integrasjon, og som trenger et godt miljø for å unngå det ekstreme, sier biskop i Agder og Telemark, Olav Skjevesland, i en kommentar til mosképlanen

Biskopen understreker behovet for muslimsk arbeid som fokuserer på integrering og liberale verdier.

— Det er muslimsk vold og terror som slås opp i pressen, og det gjør mange urolige i møte med islam. Derfor gleder det at Muslimsk Union er så klare i sine liberale formål med bygningen sin. Og jeg forutsetter det er etter disse planer de ønsker å drive, sier Skjevesland, som understreker at religiøst frivillig og sosialt arbeid ofte bærer mye positiv frukt.