Den selvstendig næringsdrivende lillesandsmannen er 28 år. For ett år siden underviste han i førstehjelp for elever ved Lillesand Trafikkskole i regi av Røde Kors Undervisning. Han førte sitt private kontonummer på faktura slik at kursgodtgjørelsen på kr 9000,-ble overført ham til personlig i stedet for til Røde Kors.

Men han nøyde seg ikke med det.

I perioden desember 2005 til mars 2007 var han ansatt i Aust-Agder Røde Kors, og da solgte han t-skjorter som tilhører Røde Kors for i alt kr 4105,-. Disse pengene puttet han også inn på egen konto.

I samme tidsrom brukte han mobiltelefonen fra Røde Kors til privatsamtaler, og ringte for til sammen kr. 9696. Mannen har tilstått alt han ble tiltalt for, og sagt seg villig til å betale tilbake alt han skylder den frivillige organisasjonen. Til nå har han betalt inn 8500 kroner. Resten dømmer Kristiansand tingrett ham til å betale tilbake.

Siden han både har tilstått og vil gjøre opp for seg, dømmer retten ham til til betinget fengsel i 21 dager, med en prøvetid på to år.

Domfelte forklarte i retten at han hadde vært gjennom et samlivsbrudd, var plaget av depresjoner og mistet jobben på toppen av det hele.