FLEKKEFJORD: — Coop Extra har nå skrevet intensjonsavtale for en forretning på 6000 kvadratmeter, sier daglig leder i Imagine eiendom, Leif I. Giske.

Matvaregiganten skal også satse på byggevarer i det nye bygget som blir liggende på 26,5 mål tomt like ved E 39. Godt anker

— Bygget vi nå skal reise vil være et godt anker for å få flere til etablere seg. Mange har ventet på den første etableringen, sier Giske.

Senteret i to etasjer har en grovkalkyle på rundt 150 millioner kroner. Byggestart vil skje neste vår, og etter planen skal det være ferdig våren 2011..

Imagine Eiendom har et datterselskap som kjøper arealet og står for byggingen av det første senteret. Leif I. Giske mener det er et stort potensial for å etablere mer handel i Flekkefjord, og målgruppen i Flekkefjord og nabokommunene er på 42.000 personer. Han mener den nye handelsparken vil bli et regionsenter med stor tyngde når det etter planen vil stå ferdig utbygd i løpet av tre til fem år.

Trenger mange flere

Giske vil ikke gå i gang med byggingen før han ha kontrakter på rundt 70 prosent av bygningsmassen i det 19.000 kvadratemeter store senteret. Han sitter med en god magefølelse for å lykkes inn kort tid.

Det satses på å få inn bransjer tilknyttet hus og hjem, eksempelvis elektro, møbler, kjøkken, fliser og andre bransjer.

Lekkasje

— Handelslekkasjen i Flekkefjord er stor, og vi håper å demme dette opp ved å få inn bransjer innen hus og hjem, sier eiendomsutvikler Astrid Sjurseike som er engasjert av eierne LTL Eiendom AS.

Lekkasjen er på mellom 400 og 500 millioner kroner, og det er i første rekke handelssentrene i Sandnes som forsyner seg av den største biten av flekkefjæringenes lommebøker.

Hele det nye forretningsområdet på Trøngsla tre kilometer øst for Flekkefjord sentrum skal etter hvert huse flere andre firmaer som trenger plasskrevende arealer. Utbyggerne har hele 150 dekar til disposisjon, og alt tyder på at åtte-ti store firmaer eller konserner etablerer seg i parken.

Handlesenteret slik det er tenkt å se ut fra luften. Skissen er fra arkitektfirmaet. (Skisse: AMB Arkitekter AS) Foto: AMB Arkitekter AS