KRISTIANSAND: — Status er uendret. Vi har ikke fått inn noen tips eller opplysninger som tilsier noe i noen bestemt retning. Vi har heller ikke gjort noen funn, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Tirsdag morgen ble dykkere satt inn i søket etter den savnede 25-åringen, Asbjørn Hovet, som ble meldt savnet mandag ettermiddag. Hovet ble meldt savnet da han ikke dukket opp på jobb ved Xstrata Nikkelverk i Kristiansand klokken 14 mandag.

Kristiansandsregionen brann og redning har i løpet av dagen brukt to dykkere i Otra, mens folk Rovernes Beredskapsgruppe, Norsk folkehjelp og Røde Kors har gjennomført søk på land og fra båt.

Frivillige, Røde Kors, familie og venner deltar i leteaksjonen etter den savnede 25-åringen. Foto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau

Stor leteaksjon

Nærmere hundre personer, venner, familie, politi og frivillige deltok i en mannsterk leteaksjon mandag — uten resultat. I dag deltok færre personer i søket, men søket på Odderøya og i Kvadraturen er avsluttet.- Vi jobber videre med søk i kveld, og søker fram til det blir mørkt. Etter det vil videre søk bli vurdert, opplyser Steinsland.

Letemannskap på land har blant annet søkt i sørøstre del av Kvadraturen, inkludert Bystranda, Tresse og Dronningensgate.

— Vi har søkt langs vannet og til lands i nærområdene, inkludert Odderøya havnebasseng. Så vi har utvidet søkene, opplyser Steinsland tirsdag kveld.

Ettermiddagen og kveldens søk blir organisert av politiets innsatsleder Leif Erik Garthus, som har organisert seg i Tresse.

— Dykkere fortsetter å søke i Otra, og kommer til å fortsette søket fram til det blir så mørkt at man ikke kan søke, sier Garthus til fvn.no.

Foto: Privat

Signalement

Asbjørn Hovet er 192 cm høy. Han var iført en beige skjorte da han forsvant natt til søndag. Hovet snakker kristiansandsdialekt.Politiet håper noen har lagt merke til den savnede og at de kontakter politiet.

— Skjorten han hadde på seg er så unik og spesiell, sier Steinsland.

Hovet deltok på festivalen Palmesus på Bystranda i Kristiansand i helgen og er sist observert av to vitner ved Snadderkiosken på Tangen omkring klokken 00.30. Ifølge politiet var også Hovet i telefonkontakt med en kamerat rundt midnatt, hvorpå han opplyste at han befant seg ved Snadderkiosken.

Siden har ingen hørt noe fra ham.Politiet ønsker nå tips fra publikum i saken.

Det foregår onsdag ikke organisert søk etter Hovet.

Har du tips i denne saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811 eller på mail: tips@fvn.no