KRISTIANSAND: — Norge elsker å fremme demokratiet. Vi er verdensmestre i hvordan andres valg skal gjennomføres. Samtidig har vi en politisk styrt og statseid kringkaster i Norge som nekter landsdekkene partier plass i tv-debattene. Det tar seg ikke ut, sier Kleppe, som er mektig vred over at partilederdebattene på NRK går uten at han selv får være med.

I går kveld oversendte Kleppe et brev som Demokratene nå har sendt Utenriksdepartementet. Her krever han et møte med de internasjonale valgobservatørene som tradisjonen tro kommer til Norge for å overvåke valget, og som UD har et organiseringsansvar for.

— OSSE, Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa, bør behandle vår klage gjennom sine observatører i Norge. Vi kan ikke ha noen regler for andre land, mens vi fører en helt annen og udemokratisk politikk her hjemme. Jeg er overbevist om at Norge vil få en refs fra internasjonale myndigheter og organisasjoner for at Demokratene utelates fra statskanalen, sier han.

Kleppe mener Norge er eneste land i Europa som er så udemokratisk at enkeltpartier ikke får lov å delta i en den statlige fjernsynsstasjonens direktesendte debatter.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas avfeier kritikken, og tror ikke Kleppe når fram.

-OSSE og internasjonale myndigheter kan ikke styre NRK. Vi forholder oss til våre vedtekter og redaksjonelle retningslinjer, sier han til Fædrelandsvennen, og legger til:

— Demokratene skal selvsagt få fremme sine meninger i NRK. Har de interessante og relevante ting å komme med, vil vi dekke Demokratene som vi dekker andre. Men når det gjelder partileder-debattene har vi satt en grense ved partiene som i dag er på Stortinget.

Dette mener Bjerkaas er en kurant og uproblematisk måte å gjøre det på.