Det hevder William Quinteros (KrF) fra Uruguay og Abdullahi Mohamed Alason (Ap) fra Somalia.

— Hvis en ser i det norske samfunnet, er kanskje 70-80 prosent av dem som deltar på foreldremøter i skolene mødre. Jeg har selv mange ganger vært det eneste mannfolket på slike møter. Og jeg har følt meg så dum, sier William Quinteros (KrF).

Hva mener du om saken? Skriv din mening nederst i artikkelen.

Dagrun Eriksen, KrFs førstekandidat i Vest-Agder, utfordret søndag innvandrermenn til å ta mer ansvar for barnas skolegang . I dag er det kun 57 prosent av elevene som fullfører videregående skole. Barn med minoritetsbakgrunn dropper oftere ut enn barn av norske foreldre.

Speiler det norske samfunnet

Quinteros mener det er et trekk ved det norske samfunnet at mor engasjerer seg mest i skolen.

Han får støtte av Alason.

— Som lokalpolitiker kan jeg si at vi er enige i det at fedrene må ta mer ansvar. Men dette gjelder ikke bare fedre med innvandrerbakgrunn, det gjelder alle fedre, mener Alason, leder av kulturstyret i Kristiansand.

Han har bodd i tre ulike deler av Kristiansand og mener det ofte er mødrene som engasjerer seg mest, både i barnas skole og fritid.

- Komplisert samarbeid

Quinteros kom til Norge fra Uruguay i 1979. Han mener det varierer fra innvandrergruppe til innvandrergruppe hvor mye fedrene tar del i barnas skolehverdag.

— Å møte skolesystemet i Norge for en innvandrer kan bli veldig komplisert, og samarbeidet hjem-skole er ikke likt i alle land. I Norge er dette samarbeidet avgjørende for barna, sier Quinteros.

Han mener innsats fra foreldrene er særlig viktig i den norske skolen, men mener skolene kan gjøre mer for å involvere foreldre med minoritetsbakgrunn.

Det svake ledd

  • Skolen må prøve å rettlede situasjonen for at innvandrerforeldre kan delta i skolearbeidet. Vi må ta hensyn til hvem som er det svake punkt i dette tilfellet, og det er ikke skolen. Foreldrene må støttes og forklarers hvor viktig dette er, sier Quinteros, som har jobbet som atferdsterapeut ved mottaksskolen i Kongens gate tidligere.

— Det er mange norske barn fra familier som ikke er ressurssterke som sliter med den samme problematikken, påpeker KrF-politikeren.

Hva mener du om saken? Skriv din mening i kommentarfeltet under.