KRISTIANSAND: — Mannen ble pågrepet i en bolig i Kristiansand torsdag kveld. I avhør hos politiet la han alle kort på bordet, og erkjente at han hadde ranet butikken, opplyser jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Ernst Ragnar Pfaff til fvn.no sent torsdag kveld.

To barn Ifølge politiet var det blant annet flere uttalelser raneren kom med overfor offeret som førte til pågripelsen.

— Mannen sa blant annet til ransofferet at han var blakk, og at han hadde to barn. Denne beskrivelsen passet godt med mannen politiet mistenkte kunne stå bak ugjerningen, sier Pfaff.

Sammenfattet med flere andre opplysninger hadde politiet dermed skjellig grunn til å gå til ransakelse av boligen hvor de mente mannen oppholdt seg.

På pågripelsesstedet fant politiet også klær som mannen hadde på seg da ranet ble utført. Det ble funnet både ei lue og et par hansker som man tydelig kunne se på overvåkningskameraet fra butikken.

Heleri Mannens jevnaldrende kjæreste har tilstått heleri av ransutbyttet. Pengene er allerede brukt opp.

Paret ble pågrepet torsdag klokka 13, opplyser overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

I avhør av de siktede kom det frem at ransmannen har stått og ventet et par timer på at den butikkansatte skulle komme ut og gå hjem. Da offeret så vidt var kommet ut, ble den 18 år gamle jenta truet inn i butikken. Der ble safen låst opp. I første omgang leverte den butikkansatte ut 3.000 kroner, men ransmannen rappet med seg mer penger. Deretter ble butikken låst.

Ransofferet og ransmannen spaserte sammen mot Vågbygd Senter og Vågsbygd skole før ransmannen stakk av gårde.

— Relativt tidlig var den siktede raneren, som tidligere er straffedømt, en vi hadde i kikkerten, sier overbetjent Strømsvåg.

Fredag vurderer politiet om det er behov for å varetektsfengsle ransmannen.