KRISTIANSAND: Natt til onsdag 9. desember i år kom Norges Rederiforbund til enighet med Norges Sjømannsforbund, Norges Sjøoffisersforbund og Det norske maskinistforbund fram til lønnsavtale.

I ur-avstemningen i Norges Sjømannsforbund sa 79 prosent av medlemmene nei. Dermed er det fare for streik natt til lørdag. De andre forbundene godtok forslaget til avtale.

Kommenterer ikke saken

— Vi ønsker ikke å kommentere saken, sier Color Line-direktør Helge Otto Mathisen, til fvn.no.

Dersom resultatet blir streik vil 404 ansatte organisert i Norsk Sjømannsforbund fordelt på 36 skip bli tatt ut i streik.

Skipsrevyen.no melder at det vil ende med streik automatisk dersom partene selv ikke tar initiativ til en løsning før lørdag.

— Slik situasjonen er nå vil det være streik fra natt til lørdag 2. januar, sier nestleder i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen, til fvn.no.

Beklager streikevarselet

Til fvn.no bekrefter Norges Rederiforbund at det ikke er planlagt forhandlinger med Norges Sjømannsforbund.

— Riksmeklingsmannens forslag til mellomoppgjør for utenriksflåten ga etter vår vurdering ett godt oppgjør for de ansatte, samtidig som den økonomiske rammen var tilpasset den krevende situasjonen i næringen, sier Jørgen Vatne, viseadministrerende direktør i Norges Rederiforbund, i en pressemelding.

Forbundet argumenterer videre med at finanskrisen skaper dårlig grunnlag for økt lønn.

— De argumenterer med finanskrise og viser til at de to andre organisasjonene (Norges Sjøoffisersforbund og Det norske maskinistforbund, red. anm.) etter finanskrisen fikk et betydelig lønnsløft med fastlønn, noe som våre medlemmer ikke har fått, sier Hansen i Norsk sjømannsforbund.

Kristiansandsrederiet Siem Offshore rammes også dersom det blir streik. Fem av selskapets skip står på listen over dem som rammes.

Superspeed gikk i rute tirsdag ettermiddag. Bildet er tatt fra Odderøya. Foto: Frode Lindblom.