KRISTIANSAND: — Herlig at de kjører opp flotte løyper på selveste julaften morgen, sa Eivind Knutsen (19) da han føk forbi på Sandrip i formiddag.

Han hadde like godt valgt å legge inn et testløp for seg selv på den store dagen. Eivind var en av ganske mange mannfolk ( så ikke én kvinne) som brukte formiddagen på å brenne av litt kalorier og pleie formen.

Og det blir muligheter hele julen, lover løypekjører Trygve Sørli:

— Jeg beklager at jeg kun fikk kjørt lang og kort løype på Sandrip en gang i dag morges. Men jeg rekker ikke mer i dag. Jeg så fra maskinen at en del folk virket fornøyde med at vi i hvert fall er på plass., sier Sørli.

Julemorgen, altså første juledag, lover Sørli strålende løyper både på Naspe og Sandrip. Da skal alle løyper kjøres to ganger - med mindre været slår seg helt vrangt.

— Ja, vi forsøker å holde løypene i topp stand selv om det er jul. Når vi er så heldige å få nok snø, må vi jo ha løyper. Mange setter pris på det. Det er bare å komme, sier Sørli, og ber folk følge med på hjemmesidene til Midt-Agder friluftsråd. Der oppdaterer han løypeinformasjon fortløpende.

Får du ski i kveld, vet du med andre ord hva du bør gjøre i morgen.