Et tomotors passasjerfly er savnet vest av Flesland, bekrefter pressetalsmann Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Øvingstur

Flyet forsvant fra radarskjermen klokken 10.32 i formiddag under en øvingstur. Ifølge pressesjefen befinner tre personer seg om bord i flyet. Luftambulanse og flere redningshelikoptre er kalt ut. Det er for øyeblikket svært dårlig vær i området.

— Sterk kuling med regnbyger og redusert sikt, opplyser Hovedredningssentralen.

Pressesjef Bang-Andersen presiserer at dette er et fly som ikke er i passasjertrafikk.

Vrakrester

Konstituert lensmann Bjørn Hagen i Fjell og Sund sier at de fikk meldingen fra Hovedredningssentralen klokken 10.43. — Flyet er savnet i havet vest av Telavåg. Utover det har jeg lite informasjon, det er Hovedredningssentralen som styrer dette, sier Hagen.

Klokken 10.59 ble det meldt at et redningshelikopter var på plass i søkeområdet, opplyser lensmannen.

Redningsleder Einar Knutsen ved Hovedredinngssentralen sier at det kan være observert vrakrester 15 kilometer vest av Telavåg.

— Dette er usikre opplysninger, men vi sjekker det nå.

- Langt unna

Redningsskøyten RS Kristian G. Gjebsen er også på vei til området.

— Vi er fortsatt langt unna. Vi regner med å være fremme om rundt en time, sier skipper Bjørn Berg til bt.no litt etter klokken 13. Ifølge Berg er det dårlig vær og mye sjø i området.

Operasjonsleder Oddvar Nordfonn sier til bt.no at alt som kan krype og gå av politifolk i området er kalt ut.

— Alt av mannskaper i Fjell, Sund og Øygarden står klare til å eventuelt organisere strandsøk. Men det er Hovedredningssentralen som koordinerer redningsarbeidet., sier Nordfonn.

Politifolk på stedet sier til bt.no at de nå skal gjennomføre et såkalt grovsøk nordover fra Telavåg. De er på jakt etter vitneobservasjoner, i tillegg til mulige vrakrester og andre ting av interesse.

- Oljesøl

Lastebåten «Wilson Fjord» befinner seg i området. Kapteinen om bord sier at de har observert oljesøl på havflaten.

Her er «Wilson Fjord» nå - sjekk vår automatiske skipstrafikktjeneste

— Vi blir i området og har kontakt med politi og redningsmannskaper. Ved behov vil vi bistå i søket etter vrakrester og eventuelt savnede personer. Utover det vet jeg lite, sier kapteinen.

Forsvaret bistår

Også flere fartøy fra Sjøforsvaret deltar i søk i området. To minefartøy - KNM «Karmøy» og KNM «Rauma» er i området.

— Disse to er imidlertid beregnet på minesøk i havneinnløp, og er ikke bygd for så hardt vær som det er i det aktuelle området. Det kan derfor være begrenset hva de kan gjøre, sier kommandørkaptein Jan Ketil Steine i Sjøforsvaret.

Også to kystvaktfartøy - KV «Leikvin» og KV «Tor» er på vei til området for å delta i leteaksjonen.