FARSUND: Lørdag ettermiddag var mellom ti og femten personer involvert i et masseslagsmål på Fjellestad i Farsund. I bataljen ble det slått med stokker, kastet stein, og på et tidspunkt ble også ei jernrive tatt i bruk som slagvåpen.

Les også: Sloss med stokker, stein og hageredskap

Kamphanene som var involvert skal alle være enten tsjetsjenere eller afghanere. Bakgrunnen for slagsmålet skal være langvarig konflikt mellom beboerne i et hus i Lundeveien. Boligen disponeres av Husebyparken asylmottak, og bebos av to afghanere, to palestinere og en tsjetsjener.

Bekjente av afghanerne opplyser til fvn.no de kommer dårlig overens med tsjetsjeneren, som de beskylder for å sluntre unna husarbeidet. De har flere ganger kontaktet huseieren for å be om at han flyttes til en annen bolig.

— Nektet å flytte seg fra sofaen

Lørdagens masseslagsmål skal ha startet etter en krangel mellom tsjetsjeneren og et par afghanere som var på besøk i huset. Tsjetsjeneren lå på sofaen, og bofellene hans skal ha blitt irritert fordi ingen andre fikk sitteplass. Krangelen utartet seg, og tsjetsjeneren skal ha slått til en av afghanerne. Dermed brøt spetakkelet løs.

Kamerater ble kontaktet, og til slutt var mellom ti og femten personer involvert i et voldsomt slagsmål på utsiden av huset. Flere personer ble påført blåmerker og skrubbsår, men verst gikk det utover en yngre afghaner som ble slått bevisstløs. Afghaneren skal ifølge vitner ha blitt slått med håndtaket til en kniv.

Les også: 16-åring skadet i slåsskamp

Har flyttet tsjetsjener

Daglig leder ved Husebyparken asylmottak, Karl Johan Skråmestø, bekrefter at han har fått flere meldinger om det anstrengte boforholdet. Etter lørdagens masseslagsmål bestemte ledelsen seg for å flytte tsjetjeneren til en annen bolig, og han har fått beskjed om å holde seg unna sin tidligere bopel.

— Hvorfor har dere ikke gjort dette tidligere?

— Vi har over 200 beboere, og det er ikke til å unngå at det blir litt knuffing. Vi har ikke mulighet til å flytte rundt på masse folk bare fordi det oppstår litt krangling, sier Skråmestø.

Skråmestø bekrefter at beboerne har kranglet om husarbeidet i lengre tid.

— Tsjetsjeneren har nektet å vaske i huset, men han er langt fra den eneste. På andre områder er tsjetsjeneren langt mer samarbeidsvillig enn de andre, så alt i alt er de nok like gode, sier Skråmestø.

Sprikende forklaringer

Politiet har i dag gjennomført avhør av flere av de involverte.

— Vi har gjennomført seks-syv avhør, og det er gjort beslag i en gjenstand som ble benyttet i slagsmålet. Nærmere bestemt en jernrive, sier konstituert lensmann i Farsund Jens Seland.

Avhørene har vist seg å være svært tidkrevende på grunn av språkproblemer. Forklaringene politiet hittil har fått viser at det hersker stor uenighet om hva som har skjedd.

— Det har kommet frem at slagsmålet startet etter en spesifikk uoverensstemmelse, men forklaringene spriker også på dette punktet, sier Seland.

Politiet frykter ikke at det skal oppstå flere voldelig sammenstøt mellom de involverte.

— Vi har en god dialog med mottaksledelsen, som har iverksatt sine tiltak. Det er ingenting som tilsier at det vil bli mer bråk, sier Seland.