BYGLAND: Ved 16-tiden onsdag ettermiddag ble en 31 år gammel kvinne knivstukket og drept på skoleplassen ved Bygland skole i Setesdal.

Kvinnens 38 år gamle eksmann sitter nå i politiets varetekt og er siktet for forsettlig drap.

Lensmann Sigurd Langeid bekrefter at kvinnen og den drapssiktede mannen (38) var tidligere ektefeller, og nå separert. Begge skal være irakiske av opprinnelse.

Les også: Ville drepe henne med øks

Så moren dø

Politiet fikk omkring klokken 16.00 melding om at det pågikk håndgemeng mellom det separerte paret på skoleplassen, som ikke ligger langt fra Bygland sentrum.

Den 31 år gamle kvinnen og hennes norske kjæreste (47) hadde sammen med barna vært på et møte på skolen, da den irakiske mannen hadde dukket opp og begynt å krangle med sin fraseparerte kone.

Han skal også ha fremsatt trusler mot henne, og kvinnens norske kjæreste skal i desperasjon ha grepet en planke og forsøkt å slå til irakeren, men da skal allerede knivstikkene ha blitt påført kvinnen.

Barna var vitner

Kvinnen og hennes kjæreste skal ha forsøkt å flykte fra eksmannen, men 31-åringen segnet om kun 20 meter fra stedet der knivstikkingen skjedde, og døde på stedet av skadene.

Etter det fvn.no erfarer, skal parets barn ha vært vitne til krangelen og knivstikkingen.

Den 31 år gamle kvinnen bar en voldsalarm som følge av tidligere konflikter mellom henne og mannen (38).

— Kvinnens voldsalarm ble utløst kun minutter etter at politiet mottok melding om en krangel mellom de to, opplyser Langeid. En politipatrulje som var i nærheten av skolen ankom åstedet i løpet av få minutter, og konstaterte da at kvinnen var død.

Siktet for forsettlig drap

Kvinnens tidligere mann ble pågrepet på skoleplassen kort tid etter knivstikkingen.

— Mannen er siktet for forsettlig drap, og vil trolig bli avhørt i løpet av kvelden, sier politiadvokat Hilde Almåsstø ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— Vi vil ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen. Det er jo naturlig å tenke seg i en slik alvorlig sak, sier Almåsstø.

Kvinnen var bosatt i Bygland, og mannen er også hjemmehørende i kommunen. De hadde vært bosatt i Bygland i 7-8 år. Den omkomne var etter det fvn.no kjenner til av irakisk opprinnelse, og mannen er fra samme nasjon.

Det skal ha vært fire barn i forholdet deres, alle fire er onsdag tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Konflikt

Lensmann Sigurd Langeid kan foreløpig ikke si noe om mannens motiv for knivstikkingen, men han bekrefter at det har vært konflikter mellom mannen og den omkomne kvinnen tidligere.

Kvinnen hadde hatt en voldsalarm i noen måneder før hun ble drept. Knivstikkingen skjedde utenfor gymsalen på skoleplassen til Bygland skole. Politiets krimteknikere vil i kveld undersøke liket og åstedet.

— Den drapssiktede vil bli avhørt utover kvelden. Utover det undersøker vi om det kan være andre bevis som kan peke i retning av et drapsmotiv, sier politiadvokat Almåsstø.

Hun utelukker ikke at det kan bli aktuelt med avhør av flere vitner til drapet allerede i kveld.

— Ransaker dere mannens bopel?

— Det er et aktuelt tema, men vi har ikke fått tilbakemelding på status ennå, forklarer politiadvokaten.

Det kommunale kriseteamet i Bygland er i beredskap etter den fatale knivstikkingen.

Fvn.no kommer tilbake med mer.