Foto: Kathrine Stava, MMS

SØGNE: — Vi passer på at folk ikke går inn på grunn av rasfare, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt søndag formiddag.

Politiet kommer til å være på stedet helt til de er ferdig med de tekniske undersøkelsene mandag.

— Deretter er det bedriften og forsikringsselskapet som må ta over, sier Arnesen.

Politiet ber folk som har vært i området lørdag ettermiddag fra klokken 17 og utover ta kontakt. Også folk som har vært på veien mellom Linnegrøvan og Linneflaten i samme tidsrom bes melde seg.

Nabobygg reddet

Fabrikken Jackon ligger i et industriområde på Linneflaten i Søgne. Der produseres det isopor som brukes til isolasjon i hus. Politiet fikk lørdag klokken 19.38 melding om at det brant i fabrikken, og samtidig ble fvn.no nedringt av folk fra hele Kristiansand og Søgne som så den voldsomme røyken.

Fabrikken ble totalskadet i brannen.

Det var lenge fare for at brannen skulle spre seg til nabobyggene. Blant annet ligger Mur i Sør og et lefsebakeri vegg i vegg med Jackon. Men iherdig innsats fra brannfolkene sørget for at selve brannen ikke spredde seg fra fabrikken - men nabobyggene fikk noen røykskader.

Klokken 21.30 kom det minimalt med røyk fra brannstedet. Allerede en halvtime etter at meldingen om brannen kom hadde brannvesenet kontroll. Det skjedde etter at de hadde kommet seg opp på taket og fikk slukket ovenfra.

Likevel gjenstod mye etterslukkingsarbeid, og brannvesenet var på stedet hele natt til søndag.

- De reiste fra stedet i halv syv-tida. Nå har politiet overtatt, sier alarmsentraloperatør Atle Ramsdal ved brannvakta i Agder til fvn.no søndag morgen.

Se video fra brannen her!

Se de dramatiske bildene fra brannen her!

Se leservideo fra brannen her! 20 brannfolk i aksjon

Fra brannvesenet jobbet et vaktlag fra Kristiansand med mannskapsbil, lift og tankbil. Et vaktlag fra Vennesla var også i Søgne. I tillegg jobbet brannvesenet i Søgne med alle tilgjengelige folk. Til sammen var 20 brannfolk i aksjon.

En stund var det usikkert om røyken var giftig, men det ble senere avkreftet. Det var heller ikke eksplosjonsfare på stedet.

Politiet opplyste følgende rett etter brannstart:

— Det vi gjør i første omgang er å prøve å fjerne biler og folk som står ubehagelig nærme, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Ingen personer ble skadet i brannen. Årsaken til brannen er ukjent, men muligens vil det komme noen svar etter at politiet har foretatt tekniske undersøkelser på stedet mandag.

Røykutviklingen var i en periode så kraftig at røyken kunne sees helt fra Kristiansand.

HER BRANT DET: Brannen er på bedriften Jackon sør for Tangvall i Søgne. Foto: Kystatlas

VOLDSOM RØYK: Slik så brannen ut fra Toftelandsveien i Søgne. Bildet er tatt klokken 20.20 lørdag. Tipsfoto

FRA KRISTIANSAND: Røyken kunne sees tydelig langt unna. Bildet er tatt fra Søm i Kristiansand. Tipsfoto