ARENDAL: Forretningsmannen fra Aust-Agder ble i oktober i fjor stoppet av politiet ved Kjevik flyplass i Kristiansand. Han hadde da kjørt mellom 300 og 400 meter.

I dag ble mannen dømt til 18 dagers fengsel av Aust-Agder tingrett. Straffen gjøres betinget mot at forretningsmannen gjennomfører et promilleprogram. Han ble også fratatt førerretten i en periode på to år og tre måneder.

Ved promille over 0,5 skal boten normalt være halvannen ganger brutto månedslønn. I 2008 hadde forretningsmannen en brutto inntekt på over 700.000 kroner og en skattbar formue på over 200 millioner kroner. Retten mente det var størrelsen på mannens formue som måtte tillegges størst betydning for utmåling av boten. I oversikten Kapital har utarbeidet over Norges rikeste var mannen god for over en milliard kroner i både 2007 og 2008. Milliardæren tilsto promillekjøringen overfor politiet, og fikk dermed en forenklet rettslig behandling. I retten i dag avga han en uforbeholden tilståelse.

— Det er ikke så mye å si. Jeg har gjort noe dumt og skal møte i retten for å få en straff. Planen var å kjøre bilen et kort stykke for å få folk jeg kjente til å kjøre meg videre, har den nå domfelte mannen tidligere uttalt til VG.

Ifølge dommen var mannens intensjon å kjøre et par kilometer.