KRISTIANSAND: Politiet mener at tiltalte skal ha truet én kvinne og én mann gjentatte ganger i telefonsamtaler og gjennom SMS-meldinger tidlig i høst.

Tirsdag 1. september ved 11-tiden skal det ha utartet seg da 42-åringen møtte opp på en adresse i Kirsten Flagstads vei i Vågsbygd med et ladd haglegevær. Politiet mener at mannen rettet geværet mot to personer.

Trusselsituasjonen førte til en større væpnet politiaksjon hvor en rekke politienheter jaktet på gjerningspersonen.

Flere trusselepisoder

I tiltalebeslutningen er mannen tiltalt for flere punkter av trusler. I forkant av våpenepisoden som politiet mener mannen stod bak, skal 42-åringen ha uttalt at han ønsket å drepe det ene offeret som politiet mener han truet med våpen.

Onsdag 27. mai i år møtte en mann (37) opp på politivakta i Kristiansand etter å ha blitt knivstukket. Politiet mener at den tiltalte 42-åringen skal ha påført offeret to knivstikk. Det ene stikket skal ha vært et 4,8 centimeter langt kutt i høyre arm og det andre stikket skal ha vært et fem centimeter langt kutt i brystet.

Politiet skriver i tiltalen at kuttene aldri ble sydd på grunn av infeksjonsfare.

Skal ha mottatt stjålet lift

42-åringen er videre tiltalt å ha tatt i mot en stjålet lift verdt 290.000, kjøring med falske skilter, flere tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, og bruk og oppbevaring av narkotika. Politiet mener dessuten at mannen skal ha båret kniv på offentlig sted uten tillatelse.