MANDAL: — Det er det verste akkurat nå, å ikke vite noe som helst om hva som kan ha skjedd med ham, sier moren Turid og faren Miguel.

Frykter det verste Fædrelandsvennen møtte dem fredag ettermiddag i sitt hjem på Ime der de ventet på resultater av letingen etter sønnen.

Ved siden av foreldrene stod også Pers to voksne søstre, alle svært preget av at Per er blitt borte. De innser at etter hvert som timene går må de nå være forberedt på den verst tenkelige meldingen.

Familien forteller at Per nå bor i Tromsø hvor han er førskolelærer i en barnehage.

– Han har mange planer for fremtiden, forteller Miguel som har jobbet som lege i Mandal i mange år, og derfor en svært kjent skikkelse i byen.

Politiet har nå frigitt navnet på begge de savnede mennene. I tillegg til Per Ardiles (26), er Torodd Olsen (52) savnet.

Styrke i gudstroen Lillejulaften var Per hjemme hvor de koste seg og spiste middag før han gikk ut på byen og havnet på utestedet «Berzerk pub» Fra utestedet forsvant han med en 52-åring ut på natta. Denne personen kjenner ikke Ardiles-foreldrene til fra før.

— Nå henter vi vår styrke i vår gudstro. Samtidig vil vi takke alle som leter etter sønnen vår, sier Turid.

De har fått som råd fra politiet om ikke å selv lete, og heller vente hjemme. Det er et råd de følger.

Familien vil sterkt gi å uttrykk for dyp takknemlighet overfor den voldsomme støtten familien nå får fra kjente og ukjente.

– Folk skal ikke være redd for å ta kontakt med oss, sier Miguel.