Har du punktert eller vet du noe om denne saken? Tips oss på nyheter@fvn.no eller telefon 03811.

KRISTIANSAND: - Minst fire privatbiler tilhørende våre ansatte punkterte som følge av dette, forteller Kjell Gunnar Knutsen, HMS-ansvarlig ved Sørmiljø.

Tirsdag og onsdag opplevde ansatte hos Sørmiljø, som holder til ved Holskogveien, at privatbilene deres punkterte.

Tusenvis

Det var mistanke om at årsaken var forhold på Holskogveien. Derfor tok ansatte en tur langs veien, for å lete etter årsaken.

— Det lå tusenvis av kramper i veibanen, forteller Knutsen.

En av de mange stiftene som sørget for at bilister punkterte på Holskogveien denne uka - sammenliknet med ei fyrstikkeske. Foto: Tipser

— Det er jo irriterende for dem som punkterte. Flesteparten av stiftene lå mellom avkjøringen til Rossevannsveien og Holskogveien 80 ved grisehuset. Stiftene kan sikkert også ha havnet andre steder på veien, sier han.

Kramper er en type stifter som brukes til å feste veggplater.

Større område

Fredag ettermiddag ble det også funnet stifter strødd på Voie ringvei ved Skuteveien i Voiebyen.

Gjennomboret

Dekkforhandleren N. Timenes og Søn på Sagmyra fikk besøk av 12-15 bilister som hadde punktert på grunn av stiftene denne uka. Bilister kan selvsagt også ha oppsøkt andre forhandlere etter punkteringer som følge av stiftene i veibanen.

— Det er jo kjedelig for dem som ble rammet. Det var enkle punkteringer, men ingen dramatikk. Det ene dekket på en av bilene var umulig å reparere, og måtte kasseres. Det var helt perforert av stifter, forteller Jens Timenes, daglig leder for N. Timenes og Søn.

— Det er jo ingen grunn til å tro at det er en bevisst handling å strø stifter i veien. En eller flere pakninger har kanskje ramlet av en tilhenger, tilhørende en håndverker eller noe sånt, sier han.

Feiebilen på plass

Ansatte hos Sørmiljø plukket opp de stiftene de klarte på Holskogveien. Deretter ble politiet og Vegtrafikksentralen kontaktet, slik at veien kunne bli feiet.

— Veien har nå blitt feiet to ganger, forteller Kjell Gunnar Knutsen.