EVJE OG HORNNES: — Kjempegøy. Utrolig moro, sier gutten, som kun har skutt på litt fugl, og fått ei røy, før. Han har aldri vært skytter på dyrejakt før.

Og det var ikke langt ut i første jakttur heller: Det var tidlig lørdag morgen at han og faren, Eivind Odd Kallhovd, skulle ut å jakte. På et jorde ved Støylen sto det tre hjort. Det var bare å snike seg inn fra veikanten og legge seg ned i grusen.

— Nervøs, nei egentlig ikke. Jeg la meg ned, siktet og fyrte. En stor opplevelse, sier unggutten som brukte fem skudd.

Han fyrte to ekstra for sikkerhets skyld. Da han etterpå sjekket dyrene, viste det seg at ekstraskudd ikke hadde vært nødvendig. Kun gode treff.

Nå henger to hind og en hjortekalv i den store garasjen til faren på Kallhovd. Slakting blir det torsdag. Først da får Asbjørn greie på vekt.

Asbjørn har alltid hatt lyst til å jakte, men er ikke arvelig belastet. Men som god pappa har Eivind Odd Kallhovd lovet å delta. Han og Asbjørn har tatt både jegerprøve og skytterprøve sammen. Det går en del hjort i Dåsvannsdalen hvor de bor, og de hadde håp om å felle i hvert fall en. At det skulle bli tre i første forsøk, hadde de aldri forestilt seg.

— Det var spesielt å legge seg ned i sanden ved siden av Asbjørn. Jeg hadde ikke gevær engang. Jeg har jo aldri skutt noe som helst, omtrent. Asbjørn siktet. Helt rolig – som han ikke har gjort annet. Da var jeg stolt, forteller pappa, som altså er slått helt ned i støvlene av yngstesønnen sin.

16-åringer kan ikke jakte store dyr alene. Det er 18 årsgrense. Pappa sier han er villig til å bli med på flere turer.

— Men vi har ikke så mange igjen på kvoten. Vi kan skyte fire hjort i år, og jeg har jo allerede tatt tre, ler Asbjørn, som med sin utrolige jaktflaks fikk nesten hele førstesiden i lokalavisen Setesdølen tirsdag

- Elgjakt da?

— Til nå har jeg kun vært med som driver. Men for å si det sånn: Jeg bør få lov å sitte på post med gevær etter dette. Det hadde vært gøy med en stor elg på samvittigheten. Kanskje neste år, sier Asbjørn, som til daglig går førsteåret på bygg- og anleggsteknikklinjen ved Hornnes videregåande skule, og er en av Hornnes beste langrennsløpere og syklister.

Foto: Privat